Logo-Glas

PETROVO: Ostaje na snazi odluka o vanrednom stanju

9. Maja 2018.

PetrovoPETROVO
– Štab za vanredne situacije opštine Petrovo odlučio je da do daljeg ostaje na snazi odluka o vanrednoj situaciji na teritoriji opštine koja je proglašena zbog nevremena, saopšteno je iz opštinske uprave Petrovo.

Krizni štab uputio je poziv vlasnicima poplavljenih stambenih objekata, kao i poljoprivrednike koji imaju štetu na usjevima, plastenicima i objektima da do 18. maja prijave štetu na info-pultu u zgradi opštine.

Iz štaba navode da je u Karanovcu juče počela sanacija mosta na rijeci Prenji na Molitvištu, a radovi će biti nastavljeni i danas.

U Sočkovcu je izvršeno ravnanje puteva prema groblju Popovići i prema Cvijanovića sokaku, u Maloj Rijeci pročišćen je propust, a u narednom periodu vršiće se sanacija makadamskog dijela puta u Velikoj Rijeci.

U Kakmužu je izvršeno ravnanje puteva uz Gornje Potočane i prema groblju u ovom dijelu sela, te nasute bankine u Mekiljici.

U Petrovu je sanirana Brđanska ulica i put prema Brđanskom groblju, u toku su radovi na čišćenju korita Jadrine.

U Porječini je u toku nasipanje bankina, a u Kaluđerici je saniran put kroz vikend naselje kao i put Kaluđerica-Narutci-Vrela. U toku je popravka bankina na putu Kaluđerica-Stupari.

Uklonjen je nanosa na putu Petrovo-Brezici, tako da je ovaj putni pravac prohodan.

Kada je u pitanju vodosnabdijevanje saniran je kvar od izvorišta Mala Prenja do bazena u Karanovcu, a na bazenu Jama u Petrovu očišćen je naneseni mulj i voda je sinoć puštena u sistem.

Iz Kriznog štaba upozoravaju da su još neprohodni putni pravci Porječina-Krtova, Ponikva–Kaluđerica, Molitvište-Đukići i Marjanovići-Bjelani u Porječini, te put za Volujak.

Danas se nastavljaju radovi na cijeloj teritoriji opštine svim raspoloživim sredstvima, navodi se u saopštenju.

Krizni štab opštine Petrovo je nakon nevremena 5. i 6. maja proglasio vanrednu situaciju, a, prema prvim procjenama, pričinjena šteta samo na infrastrukturi iznosi najmanje pola miliona KM.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA