Logo-Glas

PETROVO: Ozrenci za Nikolu prikupili 5.810 maraka

25. Oktobra 2019.

PETROVO – Pod sloganom „Ozrenci za Nikolu“ u naselju Karanovac u opštini Petrovo večeras je održan humanitarni koncert na kom su prikupljana sredstva za pomoć u liječenju osmogodišnjeg dječaka Nikole Lazendića iz susjednog sela Boljanić.

Osmogodišnji Nikola, sin Đorđa Lazendića i Marine Poljašević iz Boljanića, od svoje druge godine ima zdravstvene probleme koji su prouzrokovali govorno razvojne smetnje. U potrazi za dijagnozom bolesti roditelji su s Nikolom zakucali na vrata brojnih zdravstvenih ustanova u zemlji i inostranstvu, da bi tek na klinici u Bariju u Italiji saznali da njihov sin boluje od lajmske bolesti. Uslijedila je adekvatna terapija, međutim bolest je ostavila posledice koje Nikolu onemogućavaju da normalno raste i pohađa nastavu u prvom razredu, u koji je krenuo ove jeseni.

Prema riječima Nikolinog djeda Slavka ljekari su predložili liječenje presađivanjem matičnih ćelija. Neohodno je izvesti tri operacije od kojih svaka košta 5,5 hiljada evra.

Kako se Nikolini roditelji od njegove druge godine bore za njegovo ozdravljenje, iscrpili su vlastita materijalna sredstva. U pomoć su im priskočili rodbina i prijatelji koji su pokrenuli humanitarnu akciju za pomoć ovom dječaku.

Pozivu za učešće na večerašnjem koncertu, koji su organizovali KUD „Ozren“ i Kolo srpskih sestara iz Karanovca, odazvala su se i društva iz Petrova i Boljanića kao i brojni lokalni izvođači narodne i izvorne muzike. A odazvali su se i mještani, koji su dolaskom na koncert u velikom broju pružili materijalnu ali i moralnu podršku Nikoli i njegovoj porodici.

Ozrenci su za malog Nikolu na ovom koncertu prikupili 5.810 maraka, a svi oni koji nisu bili u prilici da dođu na koncert a žele pomoći u prikupljanju sredstava za njegovo liječenje, svoje novčane priloge mogu uplatiti na račun broj: 562 099 814 330 20 08, NLB banka Banja Luka, na ime Đorđe Lazendić.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA