Logo-Glas

PETROVO: “Ozrenskom jeseni” počinju miholjske svečanosti

2. Oktobra 2019.

PETROVO – Petom „Ozrenskom jeseni“, koja će se održati na Trgu Nemanjića u centru Petrova, u nedjelju 06. oktobra u 12:00 časova započeće miholjske svečanosti, koje se organizuju povodom Dana i krsne slave ove opštine Miholjdana.

Na „Ozrenskoj jeseni“, sajamskoj izložbi domaćih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, ručnih radova, umjetničkih djela i drugih eksponata, ove godine će se predstaviti 47 izlagača, kako iz opštine Petrovo tako i iz šire regije. Manifestaciju, uz podršku Opštine i sponzora, organizuje JU „Kulturno-turistički i sportski centar“ Petrovo. Organizatori s ponosom ističu da je „Ozrenska jesen“ godinama izrasla u „divnu priču“, koja se pominje tokom cijele godine, od strane izlagača ali i posjetilaca, i koja se s nestrpljenjem iščekuje.

Kako je predviđeno Programom obilježavanja Dana opštine u nedjelju će, sa početkom u 10:00 časova, biti održan i tradicionalni šahovski turnir.

U srijedu, 09. oktobra, biće održane Miholjske ulične trke, u kojima će se takmičiti osnovci i srednjoškolci škola sa područja opštine.

Četvrtak 10. oktobar rezervisan je za tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi koju organizuju Opštinska organizacija Crvenog krsta Petrovo i Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Doboj.

U petak, 11. oktobra, delegacije Opštine Petrovo i Opštinske boračke organizacije položiće cvijeće na svim spomen-obilježjima palim borcima u mjesnim zajednicama a od 17:00 časova na stadionu Lužanjak u Petrovu biće odigrana Memorijalna fudbalska utakmica „Jugoslav Jokić – Turšija“.

Na Miholjdan će u 09:00 časova u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovu biti služena liturgija i parastos poginulim borcima, nakon čega će u spomen-sobi u zgradi opštine i na spomen-groblju u centru Petrova biti položeno cvijeće i prislužene svijeće. Za 12:00 časova zakazana je svečana sjednica Skupštine opštine, na kojoj će zaslužnim institucijama, organizacijama, kolektivima i pojedincima biti uručene ovogodišnje opštinske nagrade i priznanja. Nakon toga uz svečani obred biće prelomljen slavski kolač.

Miholjske svečanosti će završiti međunarodnom smotrom folklora, koju će u subotu 12. oktobra u velikoj sali Doma kulture u Petrovu, sa početkom u 18:00 časova, organizovati KUD „Milovan Gajić“ Petrovo.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

One Response to PETROVO: “Ozrenskom jeseni” počinju miholjske svečanosti

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA