Logo-Glas

PETROVO: Peta “Ozrenska jesen” oborila sve rekorde

7. Oktobra 2019.

PETROVO – Trg Nemanjića u centru Petrova danas je bio tijesan za sve izlagače i posjetioce pete sajamske izložbe „Ozrenska jesen“, koju organizuje JU „Kulturno-turistički i sportski centar“ Petrovo uz podršku Opštine Petrovo. Svoje proizvode, od konditorskih i poljoprivrednih, do umjetničkih i zanatskih, predstavilo je pedeset troje izlagača iz opštine Petrovo te iz Doboja, Teslića, Kotor Varoši, Broda, Brčkog i Laktaša.

Direktor Kulturno-turističkog i sportskog centra Petrovo Mira Maksimović rekla je novinarima da je „Ozrenska jesen“ postala svojevrstan brend opštine Petrovo te da manifestacija postiže svoj cilj, a to je promocija domaće radinosti, proizvođača zdrave hrane ali i talenta samoukih umjetnika koji stvaraju prelijepa djela.

“Peta po redu manifestacija Ozrenska jesen pokazuje da je Ozren jako bogat kraj, da su ljudi vrijedni domaćini i da imaju šta ponuditi”, rekla je Maksimovićeva.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Petrovo Ozren Petković koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da iz godine u godinu „Ozrenska jesen“ ima sve više i izlagača i posjetilaca, te izrazio zahvalnost kako organizatorima tako i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da opština Petrovo ima jedan ovakav događaj na kome mu mogu pozavidjeti i daleko veće lokalne zajednice.

„Na ovaj način mi prezentujemo i turističku ponudu našeg kraja jer upravo u turizmu mi vidimo razvojnu šansu, a razvojem turizma otvara se i tržište za naše domaće proizvođače zdrave hrane, pića i drugih proizvoda. A da imamo šta pokazati i ponuditi potvrda je upravo ova manifestacija“, istakao je Petković.

Tradicionalno se na „Ozrenskoj jeseni“ daruju poljoprivredni proizvođači jedne od grana poljoprivrede a ovaj put poklone su dobili poljoprivrednici koji se bave plasteničkom proizvodnjom.

Osim eksponata na svih pedeset tri štanda, veliko interesovanje posjetilaca privuklo je i izvlačenje dobitnika tombole. Naime, svaki izlagač je odvojio najmanje jedan proizvod za nagradni fond a pravo učešća u izvlačenju imali su svi posjetioci koji su kupili neki od izloženih eksponata i to za svaki kupljeni proizvod po jednu karticu tombole. U kutiji s tombolama na kraju se našlo preko devet stotina listića, što govori o tome da su izlagači ostvarili veoma dobru prodaju, što su i sami potvrdili na kraju manifestacije.

Glavne nagrade tombole obezbijedili su najveći sponzori, Banjalučka pivara i d.o.o „King“ Doboj. Ostali sponzori manifestacije bili su mikrokreditna fondacija „Sunrise“ Sarajevo i Krajina klas Banja Luka „Manja“.

Petu „Ozrensku jesen“ svojim nastupom su uveličali članovi KUD-a „Moravac“ Duboka/Jagodina a uljepšali mališani OŠ „Sveti Sava“ Kakmuž, koji su priredili maskembal na temu jeseni.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA