Logo-Glas

PETROVO: Počinje program obilježavanja Miholjdana

4. Oktobra 2018.

42528499_2116220041743761_6803391624664580096_nPETROVO
– Akcijom dobrovoljnog davanja krvi, koja će danas biti organizovana u Petrovu, počeće program obilježavanja Miholjdana – Dana i krsne slave ove opštine, saopšteno je iz Opštinske uprave.

U okviru programa obilježavanja će u srijedu, 10. oktobra, u 11.00 časova, biti održane Devetnaeste ulične trke, u kojima će učestvovati osnovci uzrasta od šestog do devetog razreda, kao i srednjoškolci. Od 20.00 časova u Domu kulture u Petrovu biće održan besplatan koncert etno-grupe “Iva”.

U četvrtak, 11. oktobra, delegacije opštine Petrovo i organizacija i udruženja proisteklih iz posljednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata položiće cvijeće na spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Karanovcu, Sočkovcu, Kakmužu, Porječini i Krtovi.

Na Miholjdan, 12. oktobra, od 9.00 časova će u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovu biti služen parastos svim poginulim srpskim junacima, a od 10.30 časova će biti položeno cvijeće u Spomen-sobi u zgradi opštine i na spomen-obilježju u centru Petrova.

Istog dana je za 12.00 časova zakazana svečana sjednica Skupštine opštine na kojoj će zaslužnim pojedincima, kolektivima i institucijama biti uručene ovogodišnje nagrade i priznanja, nakon čega će uslijediti lomljenje slavskog kolača.

Veče Miholjdana rezervisano je za tradicionalnu Međunarodnu smotru folklora čiji je organizator Kultrno-umjetničko društvo “Milovan Gajić” iz Petrova, na kojoj je predviđeno učešće društava iz Srbije, Ukrajine i Indije, a koja će biti održana u sali Doma kulture u Petrovu sa početkom u 18.00 časova.

U nedjelju, 14. oktobra, od 9.00 časova biće održan tradicionalni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba “Ozren”.

“Miholjsko ljeto u Petrovu” biće završeno u nedjelju, 21. oktobra, simboličnim prelaskom u jesen kada će na Trgu Nemanjića biti održana manifestacija “Ozrenska jesen”, saopšteno je iz Opštinske uprave.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA