Logo-Glas

PETROVO: Posjeta stogodišnjoj baki Vidosavi iz Karanovca

3. Oktobra 2019.

Opština Petrovo se odnedavno može pohvaliti da među svojim stanovnicima ima i jednu stogodišnjakinju. Naime, baka Vidosava Miloradov iz naselja Karanovac drugog septembra je proslavila stoti rođendan, a tim povodom danas su je posjetili načelnik opštine Petrovo Ozren Petković i delegacija Opštinske organizacije Crvenog krsta.

Baki su, sa malim zakašnjenjem, uručili rođendanski poklon i poželjeli da je zdravlje dobro služi kao i do sada te obećali da će naredne godine doći na rođendan bez kašnjenja.

Dobrota, skromnost, smirenost, nesebičnost, samo su neki od epiteta koji se već pri prvom susretu sa bakom Vidom, kakoje svi od milja zovu, najstarijim stanovnikom opštine Petrovo, sami nameću. Iz razgovora s njom saznali smo da je život nije mazio, bez majke je ostala kao trogodišnja djevojčica, izgubila je brata, muža, sina, unuka, ali je sve nedaće hrabro prebrodila. A na koji način možda najbolje pokazuje rečenica koju je u razgovoru ponovila više puta: život ide dalje.

O baki Vidi brinu snajka Anđa i kćerka Jelena koje joj tokom ljeta prave društvo u Karanovcu a s prvim zimskim danima baka, zbog grijanja, seli kćerki u stan u Gračanicu.

Baka Vida je rođena Vrščanka a u Karanovac je s porodicom doselila pedesetih godina prošlog vijeka, kada joj je muž dobio zaposlenje u tom mjestu. Tada je postala Ozrenka i od tada pa do danas omiljena je u svom Karanovcu ali i šire.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA