Logo-Glas

PETROVO: Potpisan protokol o saradnji sa Garantnim fondom Republike Srpske

4. Jula 2019.

PETROVO – Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković i direktor Garantnog fonda RS Radivoja Krčmar danas su u Petrovu potpisali Protokol o saradnji koji predviđa pružanje podrške provođenju mjera za unapređenje industrijske i poljoprivredne proizvodnje.

Kako je istakao Krčmar, Protokolom su naglašeni pravci kojima Fond može pomoći razvoju opštine, privrede, poljoprivrede.

„Naglasili smo koji su to pravci kojim mi kao Garantni fond možemo pomoći razvoju opštine Petrovo, firmama, malim i srednjim preduzećima, uslužnoj djelatnosti, poljoprivrednicima, komunalnom preduzeću. Možemo dati garancije bankama za te firme gdje banke cijene da je malo rizičnije odobrenje kredita. Širok je spektar našeg djelovanja i postoje brojne mogućnosti“, rekao je Krčmar.

Načelnik opštine je naglasio da je ovo prvi korak saradnje.

„Mi ćemo u što kraćem roku organizovati prezentaciju rada Garantnog fonda našim privrednicima, poljoprivrednicima i ostalim zainteresovanim licima, s ciljem da im se predoče načini kako što lakše doći do finansijskih sredstava neophodnih za razvoj biznisa. Mislim da bismo trebali iskoristiti sve resurse koje Garantni fond nudi, tako da sam ubijeđen da ćemo ostvariti dobru saradnju“, istakao je Petković.

Garantni fond RS osnovan je radi ostvarivanja opšteg interesa koji je izražen u pružanju podrške razvoju preduzetništva kroz olakšavanje pristupa finansijskim sredstvima potrebnim za obavljanje poslovnih djelatnosti preduzetnika sa sjedištem ili prebivalištem u Republici Srpskoj. Fond je osnovan odlukom Vlade RS 2010. godine.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA