Logo-Glas

PETROVO: Potpisani ugovori s novim stipendistima

27. Aprila 2019.

PETROVO – Vaskršnje praznike, koji i studentima znače odmor od obaveza i dolazak kućama, u opštini Petrovo su iskoristili za potpisivanje ugovora sa novim stipendistima. Njih sedmoro, skupa sa načelnikom opštine, ugovore su potpisali danas, tako da će od ove godine iz budžeta opštine dobijati po stotinu maraka deset mjeseci u godini.

Kako su istakli studenti i njihovi roditelji, stipendija će im biti značajna pomoć. Zahvalni su opštini i načelniku i nadaju se da će školovanje okončati u roku a nakon toga naći zaposlenje u svojoj sredini.

„Ova stipendija će meni lično biti moralna podrška i motivacija za nastavak studija, mojim roditeljima svakako finansijska, a mislim da je ovo i poruka sledećim generacijama, da na tom putu na koji tek treba da krenu, neće biti sami, i da će u skladu sa mogućnostima lokalna zajednica biti uz njih“, rekao je Nemanja Vuijić, student Filozofskog fakulteta.

Načelnik opštine je naglasio da će Opštinska uprava uvijek biti na raspolaganju studentima za pomoć koliko god je to moguće.

„Ja bih bio najsrećniji da svim studentima iz naše opštine možemo dati stipendiju, ali na žalost budžetska sredstva su nedovoljna za to. Studentima koji su imali najviše bodova i ostvarili pravo na stipendiju čestitam i želim da svoje fakultetske obaveze rješavaju u roku te u dogledno vrijeme nađu i zaposlenje u struci“, rekao je načelnik opštine Ozren Petković.

Iz budžeta opštine do sada je stipendirano 16 redovnih studenata, tako da će ukupan broj u ovoj godini iznositi 23 studenta. Za stipendije, koje se redovno isplaćuju, biće izdvojeno 23.000 maraka.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA