Logo-Glas

PETROVO: Potpisani ugovori za projekte “Omladinske banke”

7. Maja 2019.

Opština Petrovo i Fondacija „Mozaik“ iz Sarajeva potpisale su danas ugovore sa četiri neformalne grupe mladih u okviru programa „Omladinske banke“ Petrovo, koji će realizovati projekte ukupne vrijednosti 12.390 maraka. Od strane „Omladinske banke“ projekti će biti sufinansirani sa 5.935 maraka.

Mladi iz Karanovca će opremati dječije igralište, Kamužani će nabaviti izviđačke košulje i provesti obuku orjentisanja, Petrovljani će sredstva utrošiti za dodatno opremanje teretane u Domu kulture a u Porječini će nabavkom i ugradnjom ograde poboljšati bezbjednost djece koja koriste dječije igralište. Projekte će realizovati do kraja avgusta.

U opštini Petrovo program „Omladinske banke“ realizovan je od 2012. do 2014. godine, a nakon pauze od 3 godine ponovo nastavljen. Načelnik ove opštine Ozren Petković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je „Petrovo ponovo dio ove priče“, te kao posebnu vrijednost ovog projekta istakao to što on aktivira mlade ljude da uzmu učešće u rješavanju problema u mjestu življenja.

Direktor programa „Omladinska banka“ Željko Pauković naglasio je da je bitno da o podršci projektima odlučuju mladi iz opštine Petrovo koji su članovi Odbora banke, koji su i sami realizovali projekat uređenja parka u Kakmužu.

Krajem prošle godine opština Petrovo i Fondacija „Mozaik“ potpisale su Memorandum o saradnji za period do 2022. godine, čime su se obavezale da u navedenom periodu obezbijede ukupno 54.000 maraka, odnosno 13.500 maraka godišnje za projekte neformalnih grupa mladih, i to na način da svake godine opština Petrovo obezbijedi šest a „Mozaik“ 7,5 hiljada maraka.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA