Logo-Glas

PETROVO: Praznični prijem za sveštenstvo i monaštvo

11. Januara 2019.

49730819_10215545872773933_2720496928839172096_nPETROVO
– Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković danas je upriličio tradicionalni božićno-novogodišnji prijem za sveštenstvo i monaštvo sa područja ove opštine. Nastojatelj manastira Ozren otac Serafim, kao i starješine crkvenih opština, sveštenici Nikola Pekić, Duško Vidović, Davor Petković i Jelenko Lazić, sa načelnikom su razgovarali o protekloj godini, analizirali urađeno i dogovorili buduću saradnju.

– Najprostije rečeno dosadašnja saradnja crkvenih uprava i vlasti opštine Petrovo bila je dobra i za svaku pohvalu. Trudili smo se svi u granicama svojih mogućnosti i upotrebljavajući snage koje nam je Bog dao, da svako od nas učini ono što je najbolje i koliko može za dobrobit svih koji žive na ovim prostorima – rekao je protojerej stavrofor Nikola Pekić, uputiši božićne i novogodišnje čestitke svim pravoslavcima opštine Petrovo, sa željom „da ih svako dobro u životu prati, da imaju mir, zdravlje, slogu i svako izobilje“.
Nastojatelj manastira Ozren otac Serafim naglasio je da je dogovor i zajedničko planiranje crkvenih i svjetovnih vlasti uvijek na dobrobit svih građana i vjernika.

– Mi ne možemo planirati neka velika, milionska sredstva, ali onoliko koliko možemo zajednički obezbijediti i ulagati, mora biti u dogovoru, kako za održavanje postojećih vjerskih objekata tako i za gradnju nečeg novog – rekao je otac Serafim.

Načelnik opštine je gostima čestitao božićne praznike i predstojeću pravoslavnu Novu godinu, poželjevši im svako dobro u novom ljetu.

– Izuzetno je važno da dobro sarađujemo, da postoji sprega lokalnih vlasti i naše Srpske pravoslavne crkve. Uvijek smo tu jedni za druge, da razgovaramo, dogovaramo, radimo zajedno, da pomažemo jedni drugima. Tako je bilo do sada i tako će biti i ubuduće – naglasio je Petković.

Slađana Lazaerivić/GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA