Logo-Glas

PETROVO: Prijem za reprezentativce Srbije u sjedećoj odbojci

5. Jula 2019.

PETROVO – Članovi Reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci, među kojima je većina igrača iz Republike Srpske, za predstojeće Evropsko prtvenstvo pripremaju se u opštini Petrovo. Nije im ovo prvi put da upravo ovu lokalnu zajednicu odaberu za završne pripreme.

„ Ovdje smo drugi put, jer smo se i za prethodno Evropsko prvenstvo pripremali upravo u Petrovu. Jako smo zadovoljni uslovima koje imamo a odlično je i gostoprimstvo ljudi“, rekao je kapiten reprezentacije Stevan Crnobrnja.

Direktor reprezentacije Slobodan Jovandić istakao je da je plan ulazak u četvrtfinale te naglasio da je i ovaj put izostala značajnija podrška resornih ministarstava Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske.

„Ukoliko nam se otvori prilika da zaigramo i u finalu prvenstva to bi bio izvanredan uspjeh za ovu mladu reprezentaciju, za koju imamo velike planove za naredni period. Ali u tome svemu treba da učestvuje i Republika Srpska i Srbija. Za sada to ide malo teže ali nadamo se da ćemo ih u narednom periodu svojim rezultatima na neki način natjerati da više obrate pažnju na ovu kategoriju ljudi, koji su sigurno zaslužili da dobiju sva sredstva i sve uslove da bi ostvarili vrhunske rezultate“, naglasio je Jovandić.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković za reprezentativce je upriličio svečani prijem te istakao da je za ovu lokalnu zajednicu velika čast da ugosti ovakve sportiste.

„Zaista je privilegija i zadovoljstvo imati ove momke na pripremama na svojoj teritoriji. Pretpostavljam da smo bili dobri domaćini prvi put i da su se zato ponovo vratili ovdje a mi ćemo im ponovo izaći u susret koliko god je to u našoj moći“, rekao je Petković.

Članovi reprezentacije u opštini Petrovo boraviće do četvrtka, nakon čega slijedi odlazak na prvenstvo Evrope, koje će se održati u Budimpešti od 15. do 21. jula. Takmičiće se u grupi sa Mađarskom, Ukrajinom, Njemačkom, Litvanijom i Latvijom. Iz Petrova će, pored dobre kondicije i uigranosti, sigurno ponijeti i mnoštvo lijepih želja za što bolji plasman.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA