Logo-Glas

PETROVO: Proslava Dana i krsne slave opštine

12. Oktobra 2019.

PETROVO – Opština Petrovo danas je obilježila Miholjdan – Dan i krsnu slavu ove lokalne zajednice, a Povelja opštine za ovu godinu dodijeljena je Vladi Srbije.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković zahvalio je za nesebičnu pomoć Vlade Srbije koja je ovoj opštini donirala 150.000 evra /293.374 KM/, namijenjena za realizaciju dva projekta – rekonstrukciju školskih objekata i nabavku sanitetskog vozila.

Za rekonstrukciju školskih objekata utrošeno je 100.000 evra /195.583 KM/, a za nabavku sanitetskog vozila 50.000 evra /97.791 KM/.

Petković je zahvalio svim institucijama i međunarodnim organizacijama koje su znatno doprinijele poboljšanju kvaliteta života u Petrovu.

Povelju je preuzeo državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ivan Bošnjak.

Bošnjak se u zahvalio na priznanju u ime predsjednika Vlade Srbije Ane Brnabić,kao i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u čije ime je poručio da „obećava da će Srbija biti jača i bolja da bi mogla da pruži jaču i veću pomoć ne samo građanima u Srbiji već i vama koji živite u Republici Srpskoj ali i državama u kojima se širi srpski kulturni prostor“.

Plaketa opštine “Miholjsko ljeto” uručena je Zavičajnom udruženju Ozrenaca „Ozren-zemlja Nemanjića“ iz Ciriha.

Svečanoj sjednici Skupštine opštine prisustvovao je ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević , konzul Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci Dragan Protić, predstavnici bratske opštine Borovo iz Hrvatske, kao i predstavnici vjerskih zajednica, nevladinih organizacija i zvanice iz oblasti privrede i kulture.

Telegrame podrške poslali su Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite Srpske, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, opštine Teslić i Stanari, te Srpska demokratska stranka Republike Srpske.

Na svečanoj sjednici uručena su i ovogodišnja priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Iz oblasti privrede, šumarstva i poljoprivrede, zlatna značka opštine Petrovo uručena je Jovici Stanojeviću iz Kakmuža, a srebrna značka Bojanu Ristiću iz Porječine.

Iz oblasti društvenih djelatnosti, zlatna značka uručena je Milomiru Ninkoviću iz Minhena, a srebrna Vladi Simiću iz Sočkovca.

Novčana nagrada od 100 KM uručena je Jeleni Ristić iz Kakmuža,Mariji Popadić iz Petrova,Jeleni Gajić iz Porječine,Nikši Jeremiću iz Karanovca i Ivani Nešković iz Karanovca.

Pismene pohvalnice su dobili Aleksandar Lukić iz Doboja, Srđan Jocić iz Broda,Saša Samardžić iz Kakmuža, Zoran Martić iz Karanovca i Gordana Stanojević iz Karanovca.

Svečana akademija održana je u Multimedijalnom centru Petrovo.

Nakon svečane sjednice Skupštine opštine, prelomljen je slavski kolač, a prethodno je služen parastos i položeni su vijenci na spomen-obilježjima za stradale tokom odbrambeno-otadžbinskog i prethodnih ratova.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA