Logo-Glas

PETROVO: U prvom polugodištu budžetski deficit 15.509 KM

1. Oktobra 2018.

42919114_10214868842768606_7761453499593785344_nPETROVO
– Skupština opštine Petrovo usvojila je danas Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, u kom je navedeno da su ukupna budžetska sredstva iznosila 1.149.825 KM, ukupna potrošnja 1.165.334 KM, te da je ostvaren deficit od 15.509 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i finansije Željko Đurić pojasnio je da je na budžetski manjak najviše uticalo smanjenje prihoda od indirektnih poreza, koji su za 42.854 KM manji od plana za drugi kvartal ove godine.

U Izvještaju o izvršenju budžeta, dostavljenom odbornicima, navodi se da je usljed obilnih padavina u maju i junu došlo do oštećenja na infrastrukturnim objektima i pomenuti rashodi nastali su zbog saniranja šteta.

U poređenju sa istim periodom prošle godine, ove godine je manjak manji za 7.156 KM, saopšteno je iz opštinske uprave.

Odlukom većine odbornika nije prihvaćen prijedlog o odobravaju budžetskih sredstava za saniranje šteta od poplava u maju i junu.

ivanicbannerJednoglasno je usvojen prijedlog Programa korištenja podsticajnih sredstava za proizvodnju krastavca kornišona u ovoj godini, prema kom će za svaki kilogram proizvedenih i predatih kornišona u organizovanoj proizvodnji i otkupu, iz budžeta opštine biti isplaćeno 0,05 KM.

Odbornici su bili jednoglasni i prilikom donošenja odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana za djecu opštine Petrovo za period 2019-2021, kao i o odobravanju 1.500 KM bračnom paru Pejić iz Kakmuža, na ime pomoći za pokriće dijela troškova vantjelesne oplodnje.

Podršku većine odbornika dobio je i prijedlog odluke o dodjeli opštinskih nagrada i priznanja u ovoj godini, koji će nagrađenima biti uručeni na svečanoj sjednici Skupštine opštine Petrovo povodom Miholjdana, Dana i krsne slave opštine Petrovo.

Dosadašnja direktorica Javne ustanove Kulturno-turistički i sportski centar Petrovo Mira Maksimović, kojoj je istekao četvorogodišnji mandat, kao jedini kandidat prijavljen na javnom konkursu, dobila je podršku odbornika za obavljanje direktorske funkcije i u naredne četiri godine.

Novoimenovani članovi Upravnog odbora ove ustanove su Biljana Đurić iz Petrova, Sonja Vidaković iz Kakmuža i Jelica Katanic iz Petrova.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković i odbornik Zoran Blagojević uputili su molbu svim sugrađanima da se uključe u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći porodici Jovice Mitrovića iz Karanovca, oca troje maloljetne djece koji je nastradao prilikom sječe šume.

Odbornik Duško Đurić predložio je da se odbornici odreknu dijela mjesečnog odborničkog dodatka na ime pomoći ovoj porodici.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA