Logo-Glas

PETROVO: U susret Miholjdanu

2. Oktobra 2018.

PetrovoPETROVO
– Povodom Miholjdana – Dana i Krsne slave opštine Petrovo, u narednim danima uslijediće brojne manifestacije i svečanosti, dogovoreno je na današnjem sastanku Organizacionog odbora „Miholjskog ljeta u Petrovu“.

Kako je precizirano već u četvrtak 04. oktobra, održaće se tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi, čiji su organizatori OO Crvenog krsta i Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi.

U srijedu 10. oktobra, sa početkom u 11:00 časova, održaće se devetnaeste ulične trke, u kojima će učestvovati osnovci uzrasta od šestog do devetog razreda iz obje osnovne škole i srednjoškolci SŠC Petrovo. Istog dana od 20:00 časova u Domu kulture u Petrovu biće održan koncert etno grupe „Iva“. Ulaz će biti besplatan za sve posjetioce.

U četvrtak 11. oktobra, delegacije opštine Petrovo i organizacija i udrruženja proisteklih i poslednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata, položiće cvijeće na spomen obilježjima poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Karanovcu, Sočkovcu, Kakmužu, Porječini i Krtovi.

Na Miholjdan 12. oktobra, od 09:00 časova, u crkvi Pokrova Presvete Bogorodice u Petrovu, biće služen parastos svim poginulim srpskim junacima, a od 10:30 biće položeno cvijeće u Spomen sobi u zgradi opštine i na spomen obilježju u centru Petrova.

Za 12:00 časova zakazana je svečana sjednica Skupštine opštine, na kojoj će zaslužnim pojedincima, kolektivima i institucijama, biti uručene ovogodišnje nagrade i priznanja. Nakon toga uslijediće lomljenje slavskog kolača.
Veče Miholjdana rezervisano je za tradicionalnu međunarodnu smotru folklora, čiji je organizator KUD „Milovan Gajić“ Petrovo. Domaćini će, kako s ponosom najavljuju, između ostalih ugostiti i članove društava iz Srbije, Ukrajine i Indije. Smotra će se održati u sali Doma kulture u Petrovu sa početkom u 18:00 časova.

U nedjelju 14. oktobra, u organizaciji ŠK „Ozren“, sa početkom u 09:00 časova, održaće se tradicionalni šahovski turnir.

„Miholjsko ljeto u Petrovu“ završiće se u nedjelju 21. oktobra, i to simboličnim prelaskom u jesen, kada će se na Trgu Nemanjića održati manifestacija „Ozrenska jesen“ , koja će i ove godine okupiti desetine izlagača, kako iz opštine Petrovo tako i iz šire regije.

Organizatori su uputili poziv svim sugrađanima i prijateljima opštine Petrovo da svojim prisustvom uveličaju praznične dane ove lokalne zajednice.

Slađana Lazarević/GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA