Logo-Glas

PETROVO: Zainteresovanost UNDP-a za projekat izgradnje mosta na rijeci Spreči

25. Septembra 2019.

PETROVO – Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković bio je domaćin sastanka na kom je, skupa sa gradonačelnikom Gračanice Nusretom Helićem, o problemima izgradnje mosta na rijeci Spreči razgovarao sa delegacijom UNDP-a.

Naime, nakon što se most na putnom pravcu Porječina-Miričina urušio u riječno korito u maju ove godine, opštine Petrovo i Gračanica zajedničkim molbama za pomoć obratile su se brojnim domaćim i međunarodnim institucijama i organizacijama.

Delegacija UNDP-a, u kojoj su bili službenici na programima oporavka od poplava i smanjenja opasnosti od prirodnih katastrofa, imala je zadatak da prikupi što više informacija o ovom pitanju, kako bi projekat mogli predstaviti potencijalnim donatorima.

„Projekat je za nas zanimljiv jer predstavlja povezivanje dva entiteta. Pokušačemo naći donatora do kraja ove godine kako bismo, ukoliko uspijemo, u realizaciju krenuli početkom naredne godine“, istakla je Nadja Uzunović, službenik UNDP-a.

Načelnik Petković i gradonačelnik Helić zahvalili su UNDP-u na dosadašnjim projektima, te izrazili nadu da će i za ovaj projekat biti obezbijeđen donator, kao i spremnost da ove dvije lokalne zajednice u sufinansiranju projekta učestvuju sa 30% sredstava.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA