Logo-Glas

PETROVO: Završen 15. Ozrenski planinarski maraton

2. Juna 2019.

PETROVO – Prolaskom kroz cilj jedinog ultramaratonca, Nenada Simić iz Njemačke, sinoć u tri minuta do ponoći završen je petnaesti međunarodni Ozrenski planinarski maraton.

Loše vremenske prilike značajno su uticale na smanjenje broja učesnika manifestacije ali oni najuporniji, najhrabriji i najveći zaljubljenici u prirodu i ozrenske ljepote, njih oko tri stotine, nije mogla spriječiti ni jaka kiša koja je padala cijeli dan. Na cilj su dolazili iskisli ali srećni i zadovoljni, kako samo mogu biti ljudi koji i u tako ružnom danu znaju pronaći ljepotu i istinski uživati.

Ovogodišnji učesnici maratona bili su iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Njemačke i Švedske. Planinarima je na raspolaganju bilo devet maratonskih staza, dužina od 3,3 do 101 kilometar. Iz Organizacionog odbora jutros je potvrđeno da je uprkos obilnoj kiši ovogodišnji marataon prošao u najboljem redu.

U okviru pratećih manifestacija maratona održano je takmičenje u pripremanju “Ozrenskog zlatnog kotlića” u kome je pobijedila ekipa iz Bijeljine. U “kotlićijadi” su učestvovale 23 ekipa. Manifestacija je otvorena u petak 31. maja takmičenjem u pripremanju „Ozrenskog zlatnog kotlića“ u kom su učestvovale 23 ekipe, a prvo mjesto osvojila je ekipa iz Bijeljine.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković istakao je da ova trodnevna manifestacija, uz vjerski i lovni turizam, značajno unapređuje turističku ponudu ove lokalne zajednice, te zahvalio svim učesnicima, kao i pojedincima, organizacijama i kolektivima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji i provođenju maratona.

Pomoćnik ministra trgovine i turizma RS Dalibor Panić rekao je da sportsko-turistička manifestacija “Ozrenski planinarski maraton” prevazilazi lokalni karakter, a inostranim gostima omogućava da se upoznaju sa prirodnim ljepotama Ozrena, kao jedinstvenim dijelom Republike Srpske.

Organizatori “Ozrenskog planinarskog maratona” bili su opština Petrovo, Javna ustanova “Kulturno-turistički i sportski centar” i Planinarsko društvo “Ozren-Kraljica 883” iz Petrova. Pomoć su organizatorima pružili pripadnici Oružanih snaga BiH, koji su za sve učesnike pripremili vojnički pasulj kao i Udruženja dijabetičara “Dijabeta” iz Doboja, čiji su članovi mjerili šećer u krvi i krvni pritisak učesnicima maratona. Svoj doprinos organizaciji dali su i članovi PED Preslica iz Doboja, Sokolskog društva iz Boljanića, Odred izviđača Sveti Nikola iz Kakmuža kao i zaposleni u Šumskoj upravi u Petrovu.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA