Logo-Glas

PETROVO: Zlatnim kotlićem započeo “Ozrenski planinarski maraton” (FOTO)

31. Maja 2019.

PETROVO – U kampu u Kaluđerici na Ozrenu večeras je održano takmičenje u pripremanju „Ozrenskog zlatnog kotlića“ na kom su varjače ukrstile 23 ekipe iz opštine Petrovo ali i iz drugih mjesta Republike Srpske, te iz Srbije i Hrvatske. Pobijedila je ekipa iz Bijeljine, drugo mjesto osvojili su kulinarski majstori iz Borova dok je treća nagrada pripala ekipi „Tehnogas“ iz Kakmuža.

O pobjednicima su odlučivale nijanse, jer su i sve ostale ekipe pripremile odlične čorbance, čemu su svjedočili brojni degustatori, posjetioci manifestacije.

Večerašnjim takmičenjem zvanično je otvoren petnaesti Ozrenski planinarski maraton, manifestacija koja okuplja planinare, sportiste i sve druge ljubitelje prirode. Za njih je pripremljeno devet maratonskih staza, dužine od 3,3 do 101 kilometar. Start na svim stazama biće sutra ujutro u devet časova.

Organizatori Ozrenskog planinarskog maratona su opština Petrovo, JU „Kulturno-turistički i sportski centar“ i Planinarsko društvo „Ozren-Kraljica 883“. Pomoć su organizatorima pružili pripadnici Oružanih snaga BiH, koji će sutra za sve učesnike pripremiti vojnički pasulj kao i Udruženja dijabetičara „Dijabeta“ iz Doboja, čiji će članovi mjeriti šećer u krvi i krvni pritisak učesnicima maratona. Svoj doprinos organizaciji dali su i članovi PED „Preslica“ iz Doboja, Sokolskog društva iz Boljanića, Odred izviđača „Sveti Nikola“ iz Kakmuža kao i zaposleni u Šumskoj upravi u Petrovu.

Večeras su svojim eksponatima kamp uljepšali „Suveniri Vasić“ iz Kakmuža, „Pčelinjaci Andrić“ Karanovac, „Ručni rad Đukanović“ i „Kućna radinost Aronija“ a igrom i nošnjama sve su začinili članovi Zavičajnog udruženja Srba Ozrena i Posavine iz Borova.

Sponzori manifestacije su kompanije „Husqvarna“, „Messer BH Gas“, TGP „Tehnogas“ Kakmuž, „Jelen pivo“, „Vivia“, „Asa“ osiguranje i „Kompanija Milojević“.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA