Logo-Glas

Pješačili 400 kilometara da bi se poklonili Svetom Vasiliju Ostroškom

21. Septembra 2017.

Котор Варош - ходочашћеKOTOR VAROŠ
– Hodočasnici iz Kotor Varoša Dragan Trivunović i Jadranko Šebić stigli su u Manastir Ostrog nakon devet dana pješačenja, da bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog.

Ova dvojica hrabrih mladića pješke su prešli put dug skoro 400 kilometara.

Trivunović je po drugi put pješačio do Manastira Ostrog, napomenuvši da mu nije bilo lako da se izbori sa svim izazovima, iako je znao šta ga očekuje na ovom hodočašću.

– Na samom početku dobio sam visoku temperaturu koja me je pratila tri dana, a sa istim iskušenjem sam se susreo i prvi put. Bogu hvala, poslije toga nisam imao većih problema – istakao je Trivunović.

On je dodao da je na put krenuo da bi se pomolio za svoju porodicu, rodbinu, kumove, prijatelje i za Kotor Varoš, te da zahvali Bogu na djeci, njegovom velikom bogastvu.

Posebno je pohvalio prijatelja Šebića, koji se već na početku puta susreo sa žuljevima i nateknućem skočnog zgloba, a na kraju i sa prehladom.

– Svakim danom je osjećao sve jače bolove, ali vjera i želja da dođe do kraja i da se pokloni Svetom Vasiliju je bila jača od svih nedaća – kaže Trivunović.

Šebić je na svoj rođendan stigao u Manastir Ostrog.

– Ovo je put bola, suza, krvi i znoja, ali i velikog duhovnog zadovoljstva. Nije lako pješačiti devet dana pod teretom opreme, spavati gdje god da se zadesimo, hodati planinama i kanjonima uz bol žuljeva i rana, ali, hvala Bogu, izdržali smo – naglasio je Šebić i napomenuo da je ovaj put posvetio što bržem oporavku sugrađanina Vanje Pejakovića.

Podrška ovim hodočasnicima stigla je sa svih strana i oni su zahvalni svim ljudima koji su im pomogli.

Poslije svega imaju samo jednu želju, a to je da ovo hodočašće postane tradicija i da svake godine Kotorvarošani krenu po blagoslov u Manastir Ostrog.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Stiže azorska anticiklona, pripremite se na vrućine // Osvježenje koje je u veći dio BiH stiglo s dolaskom plitke ciklone sa zapada sredinom prošle sedmice znatno je snizilo temperature zraka,...
Crnadak s mladima PDP-a prati Svjetsko prvenstvo: Navijamo do pobjede // Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak odlučio je da utakmicu između Srbije i Kostarike isprati u društvu mladih aktivista Partije de...
I dalje nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom // BANJALUKA – Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovni pretežno sunčano, uz umjeren poras...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA