Logo-Glas

Pješačili 400 kilometara da bi se poklonili Svetom Vasiliju Ostroškom

21. Septembra 2017.

Котор Варош - ходочашћеKOTOR VAROŠ
– Hodočasnici iz Kotor Varoša Dragan Trivunović i Jadranko Šebić stigli su u Manastir Ostrog nakon devet dana pješačenja, da bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog.

Ova dvojica hrabrih mladića pješke su prešli put dug skoro 400 kilometara.

Trivunović je po drugi put pješačio do Manastira Ostrog, napomenuvši da mu nije bilo lako da se izbori sa svim izazovima, iako je znao šta ga očekuje na ovom hodočašću.

– Na samom početku dobio sam visoku temperaturu koja me je pratila tri dana, a sa istim iskušenjem sam se susreo i prvi put. Bogu hvala, poslije toga nisam imao većih problema – istakao je Trivunović.

On je dodao da je na put krenuo da bi se pomolio za svoju porodicu, rodbinu, kumove, prijatelje i za Kotor Varoš, te da zahvali Bogu na djeci, njegovom velikom bogastvu.

Posebno je pohvalio prijatelja Šebića, koji se već na početku puta susreo sa žuljevima i nateknućem skočnog zgloba, a na kraju i sa prehladom.

– Svakim danom je osjećao sve jače bolove, ali vjera i želja da dođe do kraja i da se pokloni Svetom Vasiliju je bila jača od svih nedaća – kaže Trivunović.

Šebić je na svoj rođendan stigao u Manastir Ostrog.

– Ovo je put bola, suza, krvi i znoja, ali i velikog duhovnog zadovoljstva. Nije lako pješačiti devet dana pod teretom opreme, spavati gdje god da se zadesimo, hodati planinama i kanjonima uz bol žuljeva i rana, ali, hvala Bogu, izdržali smo – naglasio je Šebić i napomenuo da je ovaj put posvetio što bržem oporavku sugrađanina Vanje Pejakovića.

Podrška ovim hodočasnicima stigla je sa svih strana i oni su zahvalni svim ljudima koji su im pomogli.

Poslije svega imaju samo jednu želju, a to je da ovo hodočašće postane tradicija i da svake godine Kotorvarošani krenu po blagoslov u Manastir Ostrog.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Poplašen za predsjednika, Matijašević za člana predsjedništva // BANJALUKA - Nikola Poplašen kandidat je Srpske napredne stranke /SNS/ za predsjednika Republike Srpske na predstojećim Opštim izborima u ...
Govedarica kandidat za predsjednika Srpske // BANjALUKA -Glavni odbor SDS-a je na današnjoj sjednici u Banjaluci odlučio da kandidat ove stranke za predsjednika Republike Srpske na pr...
AccuWeather objavio prognozu za proljeće, najavili jake oluje i poplav... // Toplije proljetne temperature mnogi će dočekati s oduševljenjem, ali one će sa sobom u neke dijelove Europe, posebno na područje Balkana,...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA