Logo-Glas

Plavni val ide prema BiH: Ova mjesta mogla bi biti pod vodom u narednih 48 sati

14. Septembra 2014.

poplava poplavePlavni val koji je iz Hrvatske krenuo Savom prema Bosni i Hercegovini, u narednim satima mogao bi potopiti Gradišku, Srbac, Brod…, javlja Patria.

Stručnjaci upozoravaju da nije sigurno da se to neće desiti ni bez dodatnih padavina, ali ako tokom nedjelje i ponedjeljak kiša ponovo padne na sjeveru Bosne, ovaj dio zemlje zasigurno će ponovo biti pod vodom.

Karlovac u Hrvatskoj već je pod vodom, a veliki plavni val danas će pogoditi i Sisak. Mještani, civilna zaštita, vojska i sve ostale raspoložive snage koje je Vlada Hrvatske podigla u odbranu od vodenog vala, već nekoliko dana čine sve kako bi obuzdali stihiju koja će proći kroz najveću riječnu luku u Hrvatskoj, ali niko ne smije garantovati da će odbrana biti uspješna.

Vodeni val za kojeg očekuje da će kroz Sisak proći u nedjelju, samo će nastaviti Savom dalje prema Bosni. A, obzirom da je korito ove rijeke već doseglo svoju kritičnu tačku, stručnjaci već strahuju da bi Bosnu i Hercegovinu ponovo mogla zadesiti katastrofa, kao ona u maju ove godine, piše NAP.

(IZVOR: Patria)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA