Logo-Glas

Počela izgradnja ambulante u Vukosavlju

23. Aprila 2015.

Izgradnja ambulante u VukosavljuVUKOSAVLJE – U Vukosavlju je danas počela izgradnja ambulante koju sa 404.118 KM finansiraju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i ova lokalna zajednica.

Načelnik opštine Elvir Hadžiomerović rekao je da je 70 odsto sredstava obezbijedilo Ministarstvo, a 30 odsto opština Vukosavlje, koja je obezbijedila i kompletnu projektnu i građevinsku dokumentaciju.

Hadžiomerović je istakao da je ovo jedina lokalna zajednica u Srpskoj koja nema ambulantu i tim porodične medicine.

– Izgradnjom ambulante primarna zdravstvena zaštita biće bliža građanima Vukosavlja, opštine koja ima 5.500 stanovnika – rekao je Hadžiomerović.

Admir Kadrić, predstavnik preduzeća “Džena” koje je izvođač radova, rekao je Srni da je projektom predviđeno da objekat ima dvije prostorije za rad timova porodične medicine, prostoriju za laboratoriju, dijagnostiku, stomatologiju, i prostorije za osoblje i druge pomoćne prostorije.

Predviđeno je da objekat bude završen do kraja avgusta. Ambulanta će raditi u sastavu Doma zdravlja Modriča.

Ugovor o gradnji ambulante u decembru prošle godine potpisali su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić i direktor firme “Džena” iz Gradačca Nedžad Topčagić.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA