Logo-Glas

Počelo čišćenje kanala u Derventi

8. Oktobra 2014.

Čišćenje kanalaDERVENTA – U Derventi je danas počelo čišćenje i produbljivanje odvodnog kanala na lokaciji “Starača” kraj magistralnog puta Derventa – Srbac i kružnog toga kod sportske dvorane.

Radove je obišao načelnik opštine Derventa Milorad Simić sa saradnicima, koji je rekao da je lokalna vlast, uz pomoć Vlade Republike Srpske, učinila mnogo na odbrani od poplava.

– Iz budžeta opštine je izdvojeno 100.000 KM, na narednoj sjednici Skupštine idemo sa prijedlogom da izdvojimo dodatnih 50.000, a očekujemo da pozitivno odgovore iz Javnog preduzeća ‘Vode Srpske’ od kojih tražimo 750.000 KM. Dok se čeka novac od ‘Voda Srpske’ počeli smo radove sa onim dijelom novca kojim raspolažemo, jer želimo iskoristiti lijepo vrijeme – rekao je načelnik Simić.

Lokacija “Starača” se tokom poplava pokazala kao “usko grlo” koje nije moglo primiti veće količine voda i kanalizacije, pa je produbljivanje i proširenje sasvim opravdano.

Simić je rekao da je prema preduzeću “Vode Srpske” upućeno šest projekata i dva predračuna ukupne vrijednosti 745.000 KM.

– Nemamo pravo mirovati i želimo učiniti sve da svake naredne veće padavine i količine vode ne prave štete naših domaćinima i privrednicima. U 2010. imali smo 1.200 poplavljenih objekata, a tokom maja ove godine 178, što je jasan pokazatelj da smo za četiri godine uradili dobar posao – rekao je Simić.

On je naveo da se intenzivno radi na pripremanju i drugih projekata koji će spriječiti nove poplave.

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA