Logo-Glas

Počelo čišćenje kanalske mreže u Šamcu

12. Maja 2015.

Srn2015-5-12_1610494_3ŠAMAC – U sedam povratničkih mjesnih zajednica na šamačkom području danas je počelo čišćenje kanalske mreže u dužini od oko 34 kilometra, a projekat sa 68.000 KM finansira Humanitarna organizacija “Katolik rilif servis” /CRS/.

Projekat se realizuje u mjesnim zajednicama Gornji i Donji Hasić, Srpska i Hrvatska Tišina, Novo Selo, Grebnice i Škarić.

– Cilj je dovesti kanalsku mrežu na području ovih mjesnih zajednica uz glavni put u dobro stanje, da površinske vode završavaju u lateralnim kanalima kao što su kanal Tišina, Žandrak, kanal Jelas jedan i dva – naveo je predstavnik Službe za lokalno-ekonomski razvoj, poljoprivredu i selo u opštini Šamac Mijo Brandić.

Brandić je dodao da su u projektu sa 14.000 KM učestvovali i stanovnici ovih mjesnih zajednica, ali ne novčanim novčanim sredstvima, nego ličnim radom na pripremnim radovima – čišćenju od drveća, rastinja, korova.

On je napomenuo da je za ovo područje interesantno to da će biti oslobođeno od površinskih voda 2.000 hektara zemljišta, odnosno voda će biti izvučena iz dvorišta, povrtnjaka i obradivih poljoprivredenih površina.

Rok za izvođenje radova je 30 dana.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA