Logo-Glas

Počelo čišćenje kolektorske mreže

18. Februara 2015.

čišćenje kolektorske mrežeŠAMAC – U Šamcu su danas počeli radovi na čišćenju kolektorske mreže u dužini od oko 30 kilometara koje finansira Američka organizacija za međunarodni razvoj /USAID/ sa 153.000 KM, a projekat provodi organizacija CRS.

Radovi se izvode u okviru projekta “Cesta”, a protokol su sa CRS-om potpisali opština Šamac i šamačko preduzeće “Vodovod i kanalizacija” koje će posebnim aktivnostima učestvovati i djelimično sufinansirati čišćenje kolektorske mreže.

Direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Stevo Tovirac rekao je da je u kanalizacionoj mreži ostala velika količina blata i taloga, nakon prošlogodišnjih majskih poplava.

“Uspjeli smo da osposobimo kanalizacionu mrežu na minimalnu funkcionalnost, ali je ona na duži period bila neodrživa. Javili su se problemi, jer čim padne kiša voda se izlije po podrumima, a zadržava se i na trotoarima i ulicama”, kaže Tovirac.

On je dodao da će čišćenjem kanalizacione mreže biti uspostavljena stoodstotna funkcionalnost, a završetak projekta predviđen je za kraj maja.

Tovirac je naveo da će projekat najviše značaja imati za naselje “Duga” koje se nalazi na najnižem dijelu i gdje je bilo najviše problema sa vodom.

(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Večeras zaprašivanje komaraca u Šamcu // ŠAMAC - Na području mjesnih zajednica Šamac, Pisari, Tišina i Tursinovac večeras će biti zaprašivani komarci u periodu od 19.00 do 22.0...
Epilog teške saobraćajne nesreće u Doboju: Lukiću dvije godine i tri m... // Nakon skoro tri godine od saobraćajne nesreće koja se dogodila u centru Doboja, kada je poginula je Marija Dević (53), donešena je kako...
Jutros u Doboju izmjerene osam stepeni, danas nas očekuje sunčan dan // BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno sunčano i toplo sa malom oblačnošću, uz najvišu dnevnu temperat...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA