Logo-Glas

Počelo novogodišnje ukrašavanje ulica u Doboju

18. Decembra 2014.

novogodišnji ukrasiDOBOJ – U susret Novogodišnjim i Božićnim praznicima ukrašavanje gradskih ulica započelo je i u Doboju. Da li će u ovom gradu biti organizovan doček Nove godine na otvorenom, još uvijek nije poznato.

Tradicija postavljanja dekorativnih sijalica i novogodišnjih ukrasa uprkos nedaćama koje su Doboj zadesile u maju, nije prekinuta ni ove godine. Neke od glavnih dobojskih ulica već su okićene. Građanstvo ipak smatra da je grad potrebno više obogatiti veselim bojama kako bi stanovnici doživjeli pravu prazničnu atmosferu, pogotovo nakon onoga što su preživjeli.

Šarenilo novogodišnjeg nakita primjetno je i na otvorenim štandovima postavljenim u glavnoj ulici. Prodavci nisu bili raspoloženi za priču pred kamerom, ali su nam u neformalnom razgovoru potvrdili da im prodaja zasada i ne ide najbolje od ruke.

Dok prodavci koriste priliku da štogod zarade, iz policije apeluju na nelegalnu prodaju pirotehničkih sredstava. Uvjeravaju da će u saradnji sa Odjeljenjem za komunalne i inspekcijske poslove pojačati nadzor nad radnjama, objektima i lokacijama gdje se proteklih godina vršila neovlaštena prodaja pirotehničkih sredstava.

Prošle godine tokom praznika oduzeto je 1.609 komada petardi i 254 raketa vatrometa, dok je jedno lice zadobilo lakše povrede prilikom nestručnim rukovanjem pirotehničkim sredstvima.Poslednjih dana na ulicama grada primjetne su nešto veće gužve.

Za ukrašavanje ulica iza gradske kase izvojeno je oko pet hiljada maraka. Još uvijek nije poznato da li će na Trgu u Doboju organizovati deček Nove godine.

(IZVOR: SrpskaCafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA