Logo-Glas

Podijeljene kartice na Usori, u narednih sedam dana dobiće ih svi

16. Jula 2014.

20140716123640_253806DOBOJ – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da će upotreba platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske moći da počne prema utvrđenom planu i da će sve nepravilnosti biti riješene.

Bogdanić je danas u Doboju, tokom podjele oko 450 platnih kartica za stanovnike dobojskog naselja Usora kojima je pričinjena šteta u majskim poplavama, rekao novinarima da Vlada Srpske čini sve da se stanovništvu pomogne.

– Plan je bio da se sa podjelom vaučera krene od stanovništva da bi ono riješilo problem stanovanja, a nakon toga sa privrednim subjektima”, naveo je Bogdanić.

On je apelovao da građani budu strpljivi, dodajući da će u narednih sedam dana na području Doboja biti podijeljeni svi vaučeri.

“Korisnici koji dobiju vaučere moći će da ih koriste u naredna dva dana, dok su prethodni morali da sačekaju nekoliko dana da oni budu primjenjivi”, rekao je Bogdanić.

On očekuje da će u narednom periodu biti instalirana neophodna oprema za evidentiranja potrošnje sa kartica u privrednim subjektima u Doboju koji su prijavili pružanje tih usluga.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Dragan Vasilić potvrdio je da je gradska uprava danas od Vlade Srpske i Fonda solidarnosti dobila spisak 450 stanovnika prigradskog naselja Usora koji su pretrpjeli štetu tokom poplava.

On je rekao da je gradska uprava na području Doboja evidentirala oko 2.750 građana koji su poplavljeni.

– Mi smo u sistem unijeli oko 2.750 imena i očekujemo da vaučeri za njih, nakon provjere u Fondu solidarnosti, budu vraćeni u gradsku upravu da zajednički budu podijeljeni – naveo je Vasilić.

On je pojasnio da gradska uprava prvo dobija spisak građana poimenično, kome će i kojeg dana biti podijeljeni vaučeri, a nakon toga predstavnici Vlade Srpske tog dana dođu i zajedno sa gradskom upravom organizuju podjelu za one čija su imena na spiskovima.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA