Logo-Glas

Podijeljeni resori u novoj Vladi RS!

25. Oktobra 2014.
Pavić, Dodik i Đokić

SNSD pravi ustupke partnerima

Lideri tri stranke aktuelne vladajuće koalicije Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić postigli su dogovor o formiranju buduće Vlade RS i o tome koja stranka će u budućem periodu nositi odgovornost za pojedine resore.

Prema tvrdnjama izvora Pressa, odlično upućenog u međustranačka dešavanja na političkoj sceni, pored SNSD-a, DNS-a i SP-a, svoje ministre u novoj Vladi Srpske imaće i predstavnici HDZ BiH, ali i najjače bošnjačke stranke SDA. Naš sagovornik ipak tvrdi da je učešće ove dvije stranke dio dogovora koji obuhvata i savez u zajedničkim institucijama, objašnjavajući da će ulazak ministara iz HDZ-a i SDA u Vladu RS značiti da je usaglašen aranžman o formiranju vlasti na nivou BiH posle konstituisanja vlasti u Srpskoj.

– Prema sadašnjem dogovoru, DNS i SP dobiće po tri resora u Vladi RS, SDA dva, HDZ BiH jedan, isto kao i Stranka “Napredna Srpska”, koja je koalicioni partner DNS-a, dok će preostalih šest ministarstava i premijersku fotelju dobiti najjača vladajuća stranka SNSD – tvrdi naš sagovornik.

(IZVOR: PressRS)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA