Logo-Glas

Podneseno 30 zahtjeva za uklanjanje dotrajalih objekata

13. Marta 2015.

Rukovodilac Civilne zaštite opštine Šamac Boro Bogdanović rijeka SavaŠAMAC – U opštini Šamac podneseno je 30 zahtjeva za uklanjanje dotrajalih objekata, kojih na ovom području ima 50, rekao je Srni rukovodilac opštinske Civilne zaštite Boro Bogdanović.

Bogdanović kaže da je šamački Odsjek Civilne zaštite, kao i prethodnih godina, pravovremeno uputio zahtjev Republičkoj upravi Civilne zaštite za angažovanje Plant tima koji na ovom prostoru djeluje više od 10 godina.

– Plant tim, pored ostalog, radi na rušenju i uklanjanju objekata koji su oštećeni u ratnim dejstvima ili poslije rata zbog neodržavanja. Vlasnici objekata moraju da dokažu da je to njihova imovina i da podnesu zahtjev za uklanjanje tih objekata – naveo je Bogdanović.

On je dodao da će kompletna dokumentacija biti prikupljena do maja i kada budu stvoreni vremenski uslovi za rad – stići će mašine Plant tima.

Bogdanović naglašava da vlasnici nemaju nikakvih troškova kada je riječ o uklanjanju objekata, a opština snosi troškove smještaja, hrane i goriva za Plant tim.

Na šamačkom području u proteklih 10 godina na ovaj način uklonjeno je 200 objekata.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA