Logo-Glas

PODRŠKA MILIČEVIĆU IZ STRANKE: “Tražimo da raspuštanje skupštine u Tesliću hitno uđe u proceduru NSRS”

12. Oktobra 2019.

Кonferencija lokalne samouprave SDS (КOLOS) daje punu podršku načelniku opštine Milanu Miličeviću u borbi za poštovanje Zakona o lokalnoj samoupravi nakon održanog referenduma za opoziv načelnika koji je sproveden prije čak sedam mjeseci, u martu ove godine.

– Tražimo da se odmah, bez odgađanja, na dnevni red NS RS uvrsti tačka raspuštanja Skupštine opštine Teslić, odnosno zahtijevamo da predsjednik Vlade Republike Srpske prestane obmanjivati javnost i Narodnu Skupštinu Republike Srpske i da pošalje prijedlog raspuštanja Skupštine opštine Teslić u proceduru – navedeno je u saopštenju.

Dodaju da dajeu podršku načelniku opštine Rudo, Ratu Rajaku u nastojanju da se u Narodnoj Skupštini Republike Srpske što prije donese odluka o raspuštanju Skupštine opštine Rudo zbog neuspjelog opoziva načelnika.
Кonferencija lokalne samouprave SDS traži od Vlade Republike Srpske i Narodne Skupštine Republike Srpske da se poštuje Zakon o lokalnoj samoupravi Republike Srpske koji je usvojen 2016.godine.

– Ako se ne ispoštuje Zakon o lokalnoj samoupravi predlažemo da se on ukine jer se selektivno primjenjuje ili da se izmjeni Glava XII ovog Zakona u kojoj su definisani uslovi raspuštanja skupština opština/gradova – navode oni.

Dodaju da traže i da se u slučaju neuspjeha opoziva načelnika/gradonačelnika vrši automatsko raspuštanje skupštne opštine/grada bez procedura u Vladi Republike Srpske i Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

Кonferencija lokalne samouprave SDS (КOLOS) je tijelo Srpske demokratske stranke koje okuplja načelnike, gradonačelnike i predsjednike Skupština gradova/opština u kojima je SDS na vlasti.

(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA