Logo-Glas

Pogledajte kako starta Niva sa 200 konjskih snaga (FOTO, VIDEO)

12. Novembra 2018.

lada_niva_turbo_01Iako joj dugo najavljuju kraj, Lada Niva prkosi vremenu i više od 40 godina uspijeva pronaći dovoljno kupaca.

Lada 4×4 (oficijelni naziv kultnog modela, pošto je ime Niva preuzeo terenac koji AvtoVAZ izrađuje u kopoeraciji s General Motorsom) u posljednjoj evoluciji Urban nedavno je dobio vjerovatno najbolju verziju u istoriji.

Rus Aleksandar Gončarov je detaljno preradio Nivu i izvana i iznutra. Spoljne promjene su relativno decentne – ugradnja LED svjetala naprijed i nazad – ali zaista je teško prepoznati da je riječ o automobilu predstavljenom prije 42 godine.

lada_niva_turbo_04

U unutrašnjosti je uočljiv moderni infotainment sistem s touchscreen ekranom, te start-stop prekidač za pokretanje motora umjesto klasičnog kontakt-ključa.

lada_niva_turbo_03

Najveća promjena nalazi se ispod poklopca motora. Na standardni 1,7 litarski 8-ventilski Ladin motor Gončarov je ugradio veliki turbo punjač koji je snagu podigao na 200 “konja”!

Naravno, jačanje motora tražilo je zahvate na kočnicama, vješanju, poboljšanju izolacije… Rezultat je vjerovatno najbolja Niva u istoriji, piše “Radiosarajevo.ba“.
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA