Logo-Glas

Pogledajte šokantne snimke tuče srednjoškolki iz Splita (VIDEO)

30. Januara 2018.

tuca-splitNevjerovatni prizori nasilja među učenicima u Splitu od juče se šire društvenim mrežama.

Riječ je o nekoliko snimaka, jedan šokantniji od drugog, na kojima se na parkingu u Ličkoj ulici tuku dvije učenice dok stotinak njihovih kolega sve to promatra i bučno navija.

Sve se dogodilo u neposrednoj blizini sjedišta splitske Policijske uprave. Policija je juče, kako saznajemo, dobila dvije dojave da se sprema masovna tučnjava, uključujući i lokaciju u Ličkoj ulici. Patrola, međutim, nije zatekla nikakav nered, nije se niko tukao, niti je zatražio ljekarsku pomoć, objasnili su juče u policiji.

Dojava o tučnjavi u Ličkoj stigla je oko 13.30 sati, a svega pola sata kasnije policija je zaprimila dojavu da se masovna tučnjava sprema i u parku Emanuela Vidovića, udaljenom nekih pet minuta šetnje od Ličke. Ni tamo, međutim, u vrijeme njihovog dolaska nije bilo nikakvih spornih situacija.

Policija istražuje tučnjavu

Kako se čini iz snimki sve je započelo udarcem nogom u glavu kraj zgrade Trgovačkog suda. Djevojka koja je napala poslije se potukla s drugom djevojkom i u tučnjavi je izvukla deblji kraj. Protivnica ju je bacila na pod i izudarala šakama po glavi.

Prizori nasilja očarali su učenike. Masa glasno navija, skaču po parkiranim automobila. Svi vrište od uzbuđenja, smiju se. Ova koja udara u jednom se trenu diže, a licem joj se proširi ogroman osmijeh. Zatim nastavlja tući. Konačno neko prekida borbu.
Policija se od jutros uključila u ovu priču. Imaju informacije o tome iz koje su škole učenice koje su se potukle pa će pokušati rasvjetliti događaj.

– Ovakve tučnjave organizuju se u parku Emanuela Vidovića, dolaze i stariji s foto aparatima –

Kako se saznaje u jednoj splitskoj srednjoj školi, ovakve tučnjave nisu rijetkost.

– Počelo je ima nekih godinu dana. Prije to nisam viđala. Znaju se okupiti u Parku Emanuela Vidovića kraj nekoliko splitskih srednjih škola. I ja sam jedan put zvala policiju. Radi se o dogovorenim obračunima, a posebno zabrinjava što na te mečeve dolaze i stariji ljudi s fotografskim aparatima te snimaju djecu kako se tuku – kazala je radnica jedne splitske škole.
(IZVOR:ATV/Index.hr)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA