Logo-Glas

Pokazna vježba vatrogasaca u Derventi

30. Oktobra 2014.

vatrogasciDERVENTA – Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Derventa organizovali su danas taktičko-pokaznu vježbu na Osnovnoj školi “Nikola Tesla”.

Starješina derventskih vatrogasaca Slaven Pijetlović rekao je da je cilj vježbe provjera plana evakuacije, odnosno koliko su pojedina lica u školi upoznata o tome, kao i da se provjeri sposobnost svih učesnika u vježbi i spremnosti reagovanja u složenim i kompleksnim situacijama.

– Ovo je bila teška i kompleksna vježba, radili smo pod punom opremom, što zahtijeva dobru psiho-fizičku spremnost vatrogasaca. Sve je proteklo onako kako smo zamislili – ocijenio je Pijetlović.

On je naglasio da postoji plan tehničkog opremanja vatrogasne službe, za šta su obezbijeđena novčana sredstva.

– Planom tehničkog opremanja iz budžeta opštine biće uloženo 560.000 maraka i dodatno je obezbijeđeno još 140.000 putem Vatrogasnog saveza – rekao je Pijetlović i dodao da je saradnja s načelnikom opštine Miloradom Simićem veoma dobra.

Simić je ocijenio da su vatrogasci izabrali idealno mjesto za pokazivanje opremljenosti i obučenosti, te da su pokazali kako treba postupati u slučaju požara, zemljotresa i drugih prirodnih nepogoda.

– Prethodne godine smo štedjeli i u toku je nabavka vatrogasnih vozila, kao i ostale opreme za vatrogasce i civilnu zaštitu. U planu je da naredne godine idemo u formiranje isturenog odjeljenja vatrogasne jedinice u Osinji – rekao je Simić.

Vježba je izvedena u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta, pripadnicima Policijske stanice Derventa i službom Doma zdravlja.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA