Logo-Glas

Pokušaj ubistva policajca u Derventi: Uhapšeni osumnjičeni

20. Decembra 2017.

policija-saobracaj-RSBANJALUKA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske uhapsili su lica čiji su inicijali D.D /18/ i Ž.S. /19/, osumnjičena za pokušaj ubistva policajca u Derventi.

Iz MUP-a Srpske je saopšteno da su osumnjičeni uhapšeni brzim i efikasnim reagovanjem i saradnjom pripadnika Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Doboj, nakon saobraćajne nezgode koju su počinili poslije krađe automobila “folksvagen pasat” i pokušaja bjekstva.

“Lica se sumnjiče da su u toku noći između 18. i 19. decembra u Derventi, sa parking prostora ispred stambene zgrade, otuđili `pasat`, nakon čega su tim vozilom prouzrokovala saobraćajnu nezgodu ispred graničnog prelaza u Brodu, te se udaljila u pravcu Dervente”, navodi se u saopštenju.
PolicijsKa patrola u mjestu Gornje Kolibe uočila je i pokušala da zaustavi to vozilo, koje je udarilo pripadnika Policijske stanice Derventa.

“Policajac je zadobio teške tjelesne povrede, a vozilo se nakon udara u betonski stub zaustavilo, te su D.D. i Ž.S. slobode lišeni na licu mjesta”, navodi se u saopštenju.

Povrijeđeni policijski službenik je nakon ukazane ljekarske pomoći u dobojskoj bolnici prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, gdje je zadržan na liječenju.

Lica D.D. i Ž.S, koja su osumnjičena za krivično djelo pokušaj teškog ubistva, nakon hapšenja sprovedena su u nadležno tužilaštvo.

Policija je na osnovu naredbe nadležnog suda juče pretresla kuće i pomoćne objekte koje ova lica koriste kao podstanari, a pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu koristiti kao dokaz u krivičnom postupku, dodaje se u saopštenju.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA