Logo-Glas

Poledica u višim predjelima

12. Decembra 2014.

put-magla-klizavoU Republici Srpskoj ovog jutra ima mraz u nižim krajevima i poledice u višim predjelima, a saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim kolovozima.

Vidljivost je smanjena na području Prijedora, Kneževa i Teslića, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

U višim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima moguća je poledica, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina ima učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Do ponedjeljka, 15. decembra, do 18 časova biće obustavljen saobraćaj na desnoj obali Vrbasa u Karanovcu, od novoizgrađenog mosta prema gradu u dužini od 500 metara, zbog izvođenja radova u okviru realizacije projekta gradskog sistema vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda.

Na magistralnom putu putu M-16, dionica Karanovac – granica Republike Srpske/Federacije BiH – Ugar u mjestu Bočac, zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija jednom trakom uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Ova izmjena važi do sticanja uslova za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, saobraćaj je obustavljen i vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na magistralnom putu Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja radova, saobraćaj se povremeno odvija jednom kolovoznom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj Vukosavlje – granica Republike Srpske/FBiH – Karuše na dionicama Šešlije -Johovac i Johovac – Rudanka režim saobraćaja danas je izmijenjen, tako da će se povremene obustave saobraćaja vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta od 7 do 13 časova.

Saobraćaj se, zbog klizišta odvija jednom kolovoznom trakom na dionici Klašnice – Prnjavor u mjestu Čardačani, na dionici Ukrina – Gornja Vijaka, te na dionici Karanovac – Mitrović.

Danas počinje sanacija klizišta u naselju Trčivode, na magistralnom putu M-5 sarajevska obilaznica /tranzit/. Saobraćaj će se od 7 do 16 časova odvijati naizmjenično-jednom trakom, uz postavljene semafore.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA