Logo-Glas

Policija ne vjeruje da je Panić živ

15. Septembra 2014.

policija DobojDOBOJ – Šest osoba sa područja Doboja koje dovode u vezu sa tučom i pucnjavom u kojoj je ranjen Vanja Panić (28) je uhapšeno, pronađen je zapaljen automobil kojim je on odvezen sa lica mjesta, a policija i dalje traga za Panićem, ali i još jednim vinovnikom ovog događaja.

Nezvanično, uhapšeni su Vedran Panić i Zoran Panić, rođaci Vanje Panića, zatim Vinko Đurić, Sebastijan Simić, Mario Jekić i N.P., a policija još traga za Dariom Jekićem, koji je nedavno izašao iz zatvora.

Svi uhapšeni su odranije poznati policiji, oni su većinom povratnici u vršenju krivičnih djela, a to su uglavnom razbojništva, ali i posjedovanje i preprodaja droge.

Prema saznanjima policije, Vanja Panić nije živ, ali dok ne pronađu tijelo to ne mogu potvrditi.

– Prema izjavama očevidaca koji su prvi došli na lice mjesta i učesnika ovog događaja, koji su procjenjujući stanje povrijeđenog u tom momentu, te količinom krvi koja je pronađena na licu mjesta, kazali da je njihova pretpostavka da ovo lice više nije živ – kazao je Goran Đurković, načelnik CJB Doboj.

– Mercedes kojim je najvjerovatnije ranjeni Panić odvezen sa lica mjesta, s ugla ulica Jug Bogdana i Kneza Lazara, pronađen je u nedjelju u naselju Prisade – kazao je Đurković. Dodao je da su pretresena tri stana i tri vozila, a da je opsežna pretraga terena uz pomoć obučenog psa izvršena u naselju Usora.

Tim područjem učesnici tuče i pucnjave su se kretali nakon što su ranjenog Panića povezli automobilom, a policija i dalje pretražuje šire područje Prisada u potrazi za Panićem.

– U toku ovih pretresa mi smo pronašli pištolj, podrezanu pušku, bombu, ali tek nakon vještačenja će se utvrditi da li se radi o oružju koje je upotrijebljeno u ovom slučaju – rekao je Đurković.

Prema nezvaničnim informacijama, tuča je u nedjelju oko šest časova izbila između Vanje, Vedrana i Zorana Panića s jedne, i Đurića, Simića i braće Jekića s druge strane, a još se ne zna ko je potegao oružje i pucao u Vanju Panića, niti je još poznat motiv ovog obračuna.

Vanja Panić je služio zatvorsku kaznu u KPZ Foča i bio je na vikend dopustu, a javnosti je poznat zbog pljačke dvije banke u Petrovu, u proljeće 2006. godine, zbog čega je osuđen na višegodišnju kaznu.

Panić potiče iz ugledne porodice, dijete je prosvjetnih radnika, a navodno je i bivši student kriminalistike, koju je studirao u Banjaluci, a fakultet je napustio na drugoj godini studija.

Nakon toga je prešao na “drugu stranu zakona”, pa je pominjan i u slučaju pljačke banke u Podgorici.

On se nedavno u KPZ Foča oženio, i postao otac, a supruga mu navodno zivi u inostranstvu.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA