Logo-Glas

Poljoprivredne mašine učestvovale u 14 nezgoda

15. Decembra 2014.

policijaDOBOJ – Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Doboj tokom devet mjeseci ove godine poljoprivredne mašine učestvovale su u 14 saobraćajnih nezgoda.

U jednoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala je radna mašina, prilikom čega je vozač zadobio teške povrede, saopšteno je iz CJB-a Doboj.

Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i policijske stanice opšte nadležnosti iz sastava CJB-a Doboj su od 10. do 30. novembra provele akciju “Vozači traktora i radnih mašina, bezbjedno učestvujte u saobraćaju”.

Tokom akcije koja je provedena po dva dana na području svake opštine kontrolisano je ukupno 97 traktora i radnih mašina, prilikom čega je sankcionisano 49 vozača zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Od ukupno uočenih prekršaja, 22 se odnose na upravljanje vozilom bez upaljenog kratkog svjetla, u 14 slučajeva bilo je riječi o neregistrovanim vozilima, dok je devet prekršaja bilo zbog upravljanja vozilom bez stečenog prava na upravljanje.

Pet prekršaja se odnosi na neposjedovanje propisanih uređaja i obavezne opreme, dok se jedan prekršaj odnosi na vozača koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom navedene akcije kontrolisano je i 210 drugih motornih vozila, prilikom čega je sankcionisano 149 vozača koji su počinili različite prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Akcija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske usmjerena je na prevenciju saobraćajnih nezgoda u kojim učestvuju traktori i radne mašine, s obzirom da se u periodu poljoprivrednih radova očekuje povećano učešće traktora i radnih mašina u saobraćaju.

(IZVOR:Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA