Logo-Glas

Polovinom septembra završetak sanacije Berlinske ulice

26. Avgusta 2015.

sanacijaMODRIČA – Sanacija dijela Berlinske ulice u Modriči, za šta je 45.000 KM izdvojilo Ministarstvo za izbjeglice i ljudska prava BiH, biće završena do polovine septembra, kažu u opštinskoj upravi.

Načelnik Odjeljenja za urbanizam, komunalnu djelatanost i ekologiju Jovan Mišić rekao je Srni da je ugovorom sa izvođačem radova, preduzećem “BalegeM” iz Gradačca, predviđena sanacija udarnih rupa i polaganje novog asfalta na dijelu Berlinske lice u blizini Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić” i Poljoprivrednog dobra “Kastelina Srpska”.

On kaže da je ugovorom predviđena i sanacija oštećenja asfalta nastalog usljed pucanja vodovodne cijevi na raskrsnici Berlinske i Posavske ulice u novom naselju Modriča Tri.

Mišić je napomenuo da ugovorom nije predviđena sanacija kolovoza Berlinske ulice koji je iz nepoznatih razloga, krajem prošle godine potonuo na nekoliko mjesta.

U toku su vještačenja i dokazivanje uzroka ulegnuća na dijelu saobraćajnice koja je asfaltirana u oktobru 2013. godine, nakon polaganja cijevi sekunadarne kanalizacione mreže u naselju Modriči Tri.

– Iz preduzeća “BalegeM”, koje je asfaltiralo Berlinsku ulicu, tvrde da su radove obavili u skladu sa projektnom dokumentacijom, a to tvrdi i izvođač radova na izradi kanalizacione mreže, preduzeće “MG Mind” iz Mrkonjić Grada – rekao je Mišić.

Berlinska ulica je glavna saobraćajnica između centra Modriče i izbjegličkih naselja Modriča Tri i Modriča Pet sa 4.000 stanovnika.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to Polovinom septembra završetak sanacije Berlinske ulice

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA