Logo-Glas

Pomažu razvoj ruralnih sredina

25. Novembra 2014.

20141125102415_274842MODRIČA – Na području opštine Modriča realizovana su dva projekta vrijednosti 14.000 KM od strane neformalnih grupa građana, okupljenih oko udruženja “Razvojni centar Modriča”.

Prema riječima koordinatora, Maria Đurana, u naselju Miloševac rekonstruisani su sportski tereni.

– To se odnosi na dva gola sa mrežama, dva koša sa konstrukcijama, tablama, obručevima i mrežicama, reparirani nosači mreže za odbojku i obilježen je teren za mali fudbal – kaže Đuran.

Po njegovim riječima taj projekat finansira organizacija Centar za promociju civilnog društva iz Sarajeva u saradnji sa Ambasadom Švedske u BiH. Kako je naveo drugi projekat se sastoji od izgradnje dva potporna zida, jednog u naselju Vranjak, a drugog u Koprivni.

– Drugi projekat je finansiran u sklopu PRO-Budućnost Fonda solidarnosti kojeg provode Fondacija Mozaik, Katolik Relief Servises, Karitas BK BiH, Forum građana Tuzle i Helsinški parlament građana Banjaluka, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj USAID – kaže Đuran.

Na projektima su bili angažovani Dejan Stojanović, Marko Maksimović, Vedrana Rašković i Mario Đuran iz Modriče, te Mirel Bijedić i Emir Zulejhić iz Gradačca.

(IZVOR: Nezavisne)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA