Logo-Glas

Pomoć polјoprivrednicima i pčelarima iz Šamca

3. Novembra 2014.

satanak poljoprivrednici pčelari ŠamacŠAMAC – U okviru programa „Farma“ na području opštine Šamac su potpisani ugovori o realizaciji tri projekta u vrijednosti od 210.000 KM.

Potpisani su ugovori sa Udruženjem „Posavina“ iz Obudovca i Udruženjem žena iz Šamca za plasteničku proizvodnju u iznosu 144.000 KM, te Udruženjem pčelara „Maslačak“ iz Crkvine u iznosu od 70.000 KM.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić rekao je da ovi projekti predstavlјaju nadogradnju kada je u pitanju bilo kakva proizvodna djelatnost na ovom području, imajući u vidu da je 82 odsto teritorije opštine Šamac ruralno.

Predsjednik Udruženja pčelara „Maslačak“ Aco Malić rekao je da je projekat sačinjen na osnovu procjene štete nastale u poplavama i da će im program „Farma“ pomoći u nabavci opreme i pčelinjih rojeva.

– Imamo 30 članova od kojih je 14 pčelara poplavlјeno i uništena im je kompletna oprema. Procjena direktne štete je oko 300.000 KM – rekao je Malić.

On je dodao da je cilј ovog projekta da se vrati broj pčelinjih društava na nivo koji je bio prije poplava.

U okviru programa „Farma“ na području opštine Šamac realizuju se četiri projekta, od kojih je jedan realizovan u vrijeme poplava.

Projekat „Farma“ zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Ambasada Švedske, putem Švedske agencije za međunarodni razvoj (Sida).

(IZVOR: Opština Šamac)

Čitajte još

Nakon sunčanog prijepodneva očekuju nas pljuskovi, sutra padaju temper... // U Bosni i Hercegovini prije podne će biti pretežno sunčano vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima se prognozira razvoj konvektiv...
NAJTRAŽENIJE ZANATLIJE: Broj izdatih radnih dozvola za Sloveniju skoči... // Lane su građanima Bosne i Hercegovine izdate 9.923 dozvole za rad u Sloveniji, što je u poređenju sa 2013. godinom više za čak 15 puta. ...
MODRIČA: Obilježavanje Dana opštine počelo prijemom za najbolje učenik... // MODRIČA - Svečanim prijemom za prosvjetne radnike i najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola, koji je organizovao načelnik Mladen ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA