Logo-Glas

Pomoć republičkog udruženja pravilno iskorišćena

17. Marta 2015.

Sastanak Udruženja penzionera ŠamacŠAMAC – Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj rekao je danas da je ovo udruženje nakon prošlogodišnjih poplava pomoglo Udruženju penzionera iz Šamca sa 7.000 KM, te izrazio zadovoljstvo jer je novac pravilno iskorišćen.

Rakulj je istakao da je zadovoljan zbog toga što se Udruženje iz Šamca vratilo u svoje prostorije i počelo sa radom.

– Republičko udruženje penzionera nakon poplava u 2014. godini pomoglo je i dobojskom udruženju sa 10.000 KM – rekao je Rakulj nakon Skupštine šamačkog Udruženja penzionera.

Predsjednik Udruženja penzionera Šamac Ljubomir Čordašević napomenuo je da je u poplavi prošle godine bilo direktno ugroženo oko 250 penzionera, jer su imali kuće prizemnice, a kod oko 1.100 penzionera u poplavi je oštećena imovina.

On je dodao da je saradnja sa republičkim udruženjem i susjednim udruženjima dobra.

Zamjenik načelnika opštine Šamac Milan Nikolić rekao je da opština na razne načine pomaže penzionerima, direktnim putem, posredstvom Centra za socijalni rad, jednokratnim pomoćima, posredstvom Crvenog krsta i drugih organizacija.

– Prošle godine na račun penzionera nismo mogli isplatiti koliko je planirano, zbog poplava, ali se nadamo da će ova godina biti bolja, i trudićemo se da im pomognemo – kaže Nikolić.

Udruženje u Šamcu broji 2.195 penzionera.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA