Logo-Glas

Pomoći privrednicima da saniraju štetu

5. Februara 2015.

Obren Petrović Udruženje privrednika DobojDOBOJ – Gradonačelnik Doboja Obren Petrović održao je danas sastanak sa predstavnicima Udruženja privrednika “15 maj” Doboj i NLB Razvojne banke o kreditnoj pomoći privrednicima koji su pretrpjeli štetu u majskim poplavama.

Petrović je nakon sastanka rekao novinarima da je postignut dogovor da naredne sedmice, zajedno sa privrednicima, bude održan sastanak u Ministarstvu finansija Republike Srpske o saglasnosti za kreditno zaduženje grada.

Ako bi privrednici, ipak, morali da se pojedinačno zaduže, Petrović je kao opciju pomoći naveo spremnost grada da ovim privrednicima subvencioniše kamatu, dok bi oni vraćali glavnicu.

On je naveo da postoji i spremnost da se uputi zahtjev Fondu solidarnosti za obnovu Republike Srpske da se privrednicima obezbijede određena finansijka sredstva.

Predsjednik Udruženja privrednika Dragan Vasiljević zadovoljan je današnjim prijedlogom o dodjeli beskamatnih sredstava privrednicima.

On je naveo da je na današnjem sastanku bilo riječi i o skladištenju, te upotrebi specijalizovanih armiranih vreća koje bi poslužile za odbranu Doboja u slučaju porasta vodostaja rijeke Bosne, čiju nabavku je iniciralo ovo udruženje.

Direktor filijale NLB Razvojne banke u Doboju Branimir Kovačević ocijenio je da su prijedlozi konstruktivni i rekao da ova banka može propratiti izložene prijedloge.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA