Logo-Glas

Poništiti odluku o pristupanju Zajednici turskog svijeta

5. Marta 2015.

DobojDOBOJ – Predsjedništvo Boračke organizacije iz Doboja uputilo je danas ultimatum gradskoj upravi da u roku od sedam dana sazove vanrednu Skupštinu i poništi odluku o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta ili će, u protivnom, biti podnesena inicijativa za opoziv gradonačelnika Obrena Petrovića i organizovani protesti.

Borci zahtijevaju i da se spomen-soba vrati u objekat Doma vojske, pokrene izgradnja spomen-obilježja palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata na lokaciji centralnog Gradskog parka, da se gradskoj Boračkoj organizaciji dodijeli prostorija u Domu vojske, da se iz objekta izmjesti organizacija “Merhamet”, te isplate budžetski zaostaci iz 2014. i poštuju odluke za 2015. godinu.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Doboj Zoran Bijelić je na današnjoj konferenciji za novinare obrazložio zahtjev pritiskom javnosti i boračke populacije u vezi sa donošenjem skupštinske odluke o pristupanju Zajednici opština turskog svijeta, koja je nerazumna i nejasna, pogotovo u situaciji u kojoj se nalazi gradska boračka populacija.

U slučaju da zahtjevi u predviđenom roku ne budu provedni, on je upozorio da će borci organizovati punktove za prikupljanje potpisa za opoziv gradonačelnika, organizovanje masovnih protesta ispred Administrativne službe grada sa učešćem svih boračkih mjesnih organizacija.

On je ukazao da će se raditi i na animiranju kompletnog stanovništva Doboja, te preduzeti odgovarajuće redikalne mjere.

Predsjednik Skupštine dobojske Boračke organizacije Miladinko Kovačević naveo je da je neodgovorno od gradske uprave što na ovaj način pobuđuje emocije onih koji su za Republiku Srpsku i Doboj dali svoje najmilije ili dijelove tijela, te gazi po onima koji su svoj život dali u temelje grada i Srpske.

Službenik za informisanje Administrativne službe grada Zdravko Đuričić rekao je novinarima da nisu primili zvaničan zahtjev boračke organizacije.

Prema njegovim riječima, po prijemu će zahtjev biti razmotren.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA