Logo-Glas

Poruka ministra zdravlja razočarala sindikalce: Ako nema povećanja plata, biće štrajka medicinara

3. Aprila 2019.

Na tvrdnju ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Alena Šeranića da trenutno nije moguće povećanje plata u zdravstvu, iz Samostalnog sindikata radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti RS poručuju da će, onda, biti štrajka.
Još se uzdaju u sastanak koji bi, sa predstavnicima resornog ministarstva, trebalo da održe sredinom ovog mjeseca.

– Ako njihov stav i tada bude isti, odnosno ako potvrde da plate zdravstvenim radnicima neće biti povećane, počećemo da zbijamo redove. To znači da ćemo preduzeti konkretne sindikalne mjere i širom Srpske iskazati svoje nezadovoljstvo. Tačnije, ako ne bude povećanja plata, biće štrajka – poručuje za Srpskainfo predsjednik ovog sindikata Željko Šukalo.

Naglašava da su plate medicinara jako niske, te da su zdravstveni radnici dovedeni u izuzetno težak socijalni i ekonomski položaj, koji utiče na porast migracija kadrova.

– Prijeti nam opasnost da brojni radnici u vrlo kratkom vremenskom periodu napuste javnu zdravstvenu službu i trajno se isele iz RS. To može ugroziti postojeći sistem zdravstvene zaštite. U svakom slučaju, mi nećemo odustati od svojih zahtjeva – upozorava Šukalo.

Podsjetimo, sindikalci traže da zdravstvenim radnicima plate budu povećane za najmanje 30 odsto.

(IZVOR: Srpskainfo)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA