Logo-Glas

Posjeta preduzeću “Tehproo CNC”

6. Decembra 2014.

Posjeta-preduzecu-Tehproo-CNCDERVENTA – Načelnik opštine Milorad Simić posjetio je proizvodni pogon preduzeća „Tehproo CNC“ u Osinji. U obilasku preduzeća sa Načelnikom su bili i poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nade Planinčević i Igor Žunić.

Preduzeće se bavi proizvodnjom automobilskih dijelova za renomirane svjetske proizvođače i svoje proizvode plasira na tržišta Njemačke, Francuske i Holandije. U preduzeću se radi površinska obrada pojedinačnih dijelova – kaljenje – na 16 CNC glodalica i na jednom tokarskom stroju. Po riječima vlasnika Nijemca Tomasa Dritenprajsa preduzeće je sa radom u Osinji počelo prije šest i po godina i danas zapošljava 45 radnika.

Načelnik Simić je, izrazivši zadovoljstvo posjetom ovom preduzeću i dajući punu podršku vlasniku preduzeća za dalji rad, dodao:

– Pozitivno je što proizvodi ovog preduzeća zadovoljavaju visoke standarde zahtjevnih tržišta, nadam se da će i drugi investitori prepoznati područje opštine Derventa kao pogodno za svoj rad. Između ostalog, zahvaljujući i ovakvim pogonima , Derventa nosi primat u izvozu. –

Zadovoljstvo je izrazio i Nade Planinčević naglašavajući da je značajan broj mještana našao svoje radno mjesto u ovom proizvodnom pogonu gdje se redovno isplaćuju plate i doprinosi.

– Pogon funkcioniše na zadovoljstvo radnika, vlasnika i društvene zajednice i ovo je pozitivan primjer u inače problematičnom privrednom ambijentu u RS. Ovo je primjer kako treba raditi ubuduće, sa ciljem da se zaustavi odumiranje i iseljavanje naših sela s tim da je potrebno raditi na stvaranju još boljih uslova za proizvodnju na seoskom području, počev od izgradnje bolje infrastrukture do boljeg napajanja električnom energijom – rekao je Planinčević.

Radnici Mirjana Gojić i Vladan Đurić su zadovoljni dobrim uslovima za rad , redovnim i sigurnim zaradama ali i odnosom poslodavca prema radnicima.

Vlasnik preduzeća Tomas Dritenprajs ne razmišlja trenutno o proširenju preduzeća i povećanju proizvodnje iako , po njegovim riječima, klijenti to od njih zahtijevaju.

(IZVOR: Derventacafe)

 

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA