Logo-Glas

Poslanik Jasna Lukić dobojskoj biblioteci poklonila 200 knjiga

23. Aprila 2015.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jasna Lukić  poklanja knjigeDOBOJ – Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jasna Lukić poklonila je danas Narodnoj biblioteci Doboj oko 200 naslova povodom Svjetskog dana knjige, 23. aprila.

Lukićeva je tokom posjete biblioteci navela da je riječ o privatnoj kolekciji knjiga koje su prikupljene u akciji “Knjiga za Narodnu biblioteku Doboj”.

Ona je rekla da je cilj današnje akcije i da se animiraju građani i ukaže na značaj koji Narodna biblioteka ima za taj grad.

Bibliotekar Ivana Bukejlović rekla je da je Narodna biblioteka za građane Doboja danas organizovala akciju pod nazivom “Pročitaj-proskitaj do biblioteke” i besplatno učlanjenje za sve uzraste.

Bibliotekari u Gradskom parku i ostalim posjećenijim mjestima ostavljaju i dijele oko tridesetak knjiga sa porukom da tu knjigu pronalazač može, nakon što je pročita, pokloniti, zadržati ili vratiti u biblioteku.

Direktor biblioteke Slavica Gostimirović navela je da je današnja aktivnost oblik zahvalnosti donatorima i čitaocima za privrženost biblioteci nakon prošlogodišnjih poplava, tokom kojih je biblioteka pretrpjela značajnu štetu.

Ona je dodala da je izrada projektne dokumentacija za sanaciju i proširenje objekta biblioteke u završnoj fazi, te da je francuska Vlada donirala 220.000 evra a cjelokupan projekat vodi UNESKO.

Narodna biblioteka Doboj ima više od 3.500 članova.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to Poslanik Jasna Lukić dobojskoj biblioteci poklonila 200 knjiga

  • Pa kad se pojavi Jasna Lukic da je pitam koliko je knjiga procitala u svom zivotu, o tome bii se dalo raspravljati.
    Da ne budem ironicna poklanjanje 200 knjiga biblioteci u Doboju, vrlo jeftina reklama za nju.
    Problem je za ljude i iskrene ljubitelje knjiga koji su stalno donirali toj “Biblioteci”, izmedju ostalog i sama preko 20 knjiga kada sam odlazila raditi u inostrastvo. Nisu me samo ispostovali da imam mogucnost posudjivanja na neke duze rokove, a gdje sta ostalo. Cak nemam ni neku potvrdu o donatorstvu.
    A vidi ovo snima se TV za Jasnu Lukic, zalosno i vrlo jeftina reklama za intelektualni zivot u Doboju.
    Opet imam visak knijga, ali na zalost ova “Biblioteka” ih nece dobiti, donirat cu u Maglaju.

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA