Logo-Glas

Potpisana Povelja o bratimljenju škola iz Dervente i Šilova

20. Juna 2018.

Дервента - потписана повеља о братиDERVENTA
– U Dreventi je danas potpisana Povelja o bratimljenju osnovnih škola “Vuk Karadžić” iz Šilova, u opštini Gnjilane, i “Nikola Tesla” iz grada domaćina.

U ime škole iz Šilova povelju je potpisao psiholog Nikola Mitić, koji je izrazio nadu da će biti uspostavljena saradnja nastavnika, direktora i djece što će unaprijediti obrazovanje i vaspitanje u obje ustanove.

Direktor Osnovne škole “Nikola Tesla” LJubiša Đurić zahvalio je svima koji su doprinijeli da dođe do bartimljenja škola, kao i posjete djece sa Kosova i Metohije Derventi.

– Škola u Šilovu ima 120 zaposlenih i 270 učenika, tako da smo stekli 390 prijatelja sa Kosova i Metohije – rekao je Đurić.

Дервента - потписана повеља о братиPotpisivanju Povelje o bratimljenju prisustvovao je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, koji je zahvalio porodicama, školama, lokalnim zajednicama i institucijama Republike Srpske za pomoć koju su iskazali u realizaciji projekta dolaska djece sa Kosmeta.

– U Republici Srpskoj djeca borave u 18 gradova i ovo je sedmi i do sada najmasovniji projekt. Sve prolazi u najboljem redu, gosti su zadovoljni prijemom domaćina, a od ove godine i Derventa je uključena u projekat – rekao je Arlov.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić, koji je organizovao prijem za nastavnike, učenike i njihove domaćine, rekao je da je ponosan što je ova opština uključena u projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

– Djeca će se upoznati, ostaće uspomene, kontakti i prijateljstva. Ovo je najbolji put da ne izgubimo identitet našeg naroda – rekao je Simić.

U okviru sedmodnevne posjete Republici Srpskoj 49 djece sa Kosova i Metohije boravi u opštini Derventa.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA