Logo-Glas

Potpisani ugovori za izgradnju 15 kuća

29. Oktobra 2015.

potpisivanjeMODRIČA – Zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić i rukovodilac kancelarije UNDP-a u Doboju Siniša Ubiparipović potpisali su danas ugovore o izgradnji novih kuća sa 15 korisnika čije su stambene jedinice uništene prošle godine u klizištima.

Ubiparipović je rekao da će u Modriči biti izgrađeno 15 kuća čija je prosječna cijena 39.000 KM, a za koje su donatorska sredstva obezbijedili Fond solidarnosti Republike Srpske, Fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH i USAID.

On je napomenuo da su fondovi solidarnosti Republike Srpske i Federacije BiH, USAID i opštine u oba entiteta, u kojima UNDP implementira program “Oporavak od poplava” obezbijedili 7.000.000 KM za izgradnju ukupno 150 kuća – po 75 u Srpskoj i u FBiH.

Zamjenik načelnika opštine Modriča Nikola Savić rekao je da je opština obezbijedila besplatne placeve i 75.000 KM za izgradnju temelja za sve objekte, platila izradu projektne dokumentacije i finansiraće izgradnju kompletne infrastrukture.

On je najavio da će izgradnja kuća početi u ponedjeljak, a ako budu povoljni vremenski uslovi svi objekti će biti završeni u roku od 90 dana. Kuće će biti
prenesene u vlasništvo ovih lica.

Gosto Stajić iz Vranjačke Trebave, naselja udaljenog 15 kilometara od Modriče, izgubio je dvije kuće u klizištima.

Gosto sa kćerkom oboljelom od cerebalne paralize živi u tuđoj kući. “Bez pomoći, ne bih mogao obezbijediti krov nad glavom za sebe i kćerku” rekao je Gosto.

Novoj kući raduje se i starica Anka Tešanović kojoj je nabujala rijeka Bosna potpuno uništila kuću u Miloševcu.

Za izgradnju kuća u Modriči kandidovano je 27 domaćinstava od kojih je zajednička komisija opštine Modirča, UNDP-a i USAID-a izabrala 15.

Prilikom izbora korisnika prioritet su imala domaćinstva lošijeg materijalnog stanja, bez zaposlenih ili sa manjim brojem zaposlenih članova, sa lošijim uslovima stanovanja.

U 15 domaćinstava koja će dobiti nove kuće trenutno živi 58 članova.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA