Logo-Glas

Povoljni uslovi za vožnju

27. Avgusta 2015.

putBANJALUKA – Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, uz povoljne uslove za vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srpske.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi saobraćaj je regulisan privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštivanje obavezno.

U toku je izgradnja saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima zbog čega će do kraja godine biti izmijenjen režim saobraćaja na toj lokaciji na regionalnom putu Prnjavor – Doboj, dionici Gornja Vijaka dva – Razboj.

Izmjena režima saobraćaja podrazumijeva povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Obustave saobraćaja provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja.

U Ugljeviku vozila usporeno saobraćaju zbog radova na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež – Stari Ugljevik i regionalnog puta Ugljevik – Glavičice.

Zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu Karanovac -Crna Rijeka u mjestu Bočac vozila saobraćaju naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Na području opštine Kotor Varoš u toku su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Jednom trakom saobraća se i na dionici magistralnog puta od Otoke, na granici Srpske i FBiH, do Novog Grada jedan. Vozila se naizmjenično propuštaju od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača vozila na ovom dijelu magistralnog puta od 7.00 do 18.00 časova saobraćaju jednom trakom.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Na regionalnom putu Prud – Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj preusmjerava na alternativne pravce, kroz centar Šamca.

Zbog klizišta saobraćaj se na dionicama regionalnog puta Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrovići odvija jednom saobraćajnom trakom.

Na lokalitetu “Klakar Donji dva” zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu Brodsko Polje – Brusnica /granica Republike Srpske – FBiH/.

Povremena obustava saobraćaja pola sata a vozila se propuštaju 10 minuta.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona.

Do zabrane je došlo jer su usljed prošlogodišnjih poplava urušeni desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na tranzitu kroz Sarajevo, u Federaciji BiH, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse. Alternativni pravac je regionalni put Pale – Bistrica – Kula.

Sanacioni radovi izvode se na putnim pravcima Konjic – Jablanica, Jablanica – Prozor, Doboj – Gračanica, Bugojno – Novi Travnik, Čapljina – Stolac i Jajce – Banjaluka.

U Federaciji BiH danas počinje sanacija dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa Podlugovi – Sarajevo sjever, zbog čega će se saobraćaj u dužini od oko četiri kilometra odvijati dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

Na tranzitu kroz Sarajevo, zbog oštećenja kolovoza, na snazi je zabrana saobraćaja za autobuse i teretna vozila čija masa prelazi tri i po tone. Alternativni pravac je regionalni put Pale – Bistrica – Kula.

Radovi se izvode na putnim pravcima Konjic – Jablanica – Prozor, Doboj – Gračanica, Bugojno – Novi Travnik, Glavica – Priluka, Čelinac – Kotor Varoš, Čapljina – Stolac i kroz Mostar.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja na prelazak granice. Zbog radova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima na graničnom prelazu Brčko – Gunja.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA