Logo-Glas

POŽAR KOD DOBOJA: Izgorjeli traktori i rasad, vatrogasac povrijeđen

16. Juna 2017.

20170616174433_430849DOBOJ
– Izgorjeli traktori i druga mehanizacija, uništen rasadni materijal, oštećeni objekti i povrijeđeni vatrogasac ostali su nakon požara koji je u petak izbio u Centru za rasadničku proizvodnju “Šuma Srpske” u Stanovima, kod Doboja.

Na licu mjesta je vidljivo da je materijalna šteta velika, ali tek treba da se utvrdi kolika.

Miloš Radonjić, starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj, kazao je da su dojavu o požaru primili oko 1.15, a dvadesetak minuta kasnije su sa tri vozila i devet vatrogasaca već bili na požarištu.

– Požar je buktio, spasili smo upravnu zgradu, gdje imaju dva stana, ima i laboratorija za proizvodnju rasada, i to smo spasili. Dio požara je bio u sredini objekta, gdje je gorio restoran, tu su bile poljoprivredne mašine koje koriste za sjetvu. Požar smo stavili pod kontrolu oko tri sata – rekao je Radonjić.

On je potvrdio da je jedan vatrogasac tokom intervencije lakše povrijeđen kada je na njega pala daska.

– Jedna daska pala je prilikom ulaska u jednu prostoriju. Vatrogasci su bili pod šljemovima, nije nešto teža povreda, ali za svaki slučaj je povrijeđeni otišao doktoru – navodi Radonjić.

Prema njegovim riječima, uzrok požara možda bi mogle biti elektroinstalacije. U ovdašnjoj javnosti, međutim, spekulisalo se u petak da je požar možda i podmetnut jer je gorio središnji dio kompleksa koji čine zgrada Uprave preduzeća, garaže za mehanizaciju i laboratorija.

Uviđaj na licu mjesta obavili su službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj zajedno s inspektorom za protivpožarnu zaštitu, koji bi trebalo da otkrije šta je tačan uzrok požara.

Vatrogasci su u prvi mah na požarište došli sa dva vozila, ali s obzirom na razmjere vatrene stihije, morala je intervenisati još jedna cisterna, koja se u dva navrata vraćala za Doboj i punila rezervoar vodom jer se, navodno, u krugu Centra za rasadničku proizvodnju nalazi jedna česma.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom gašenja požara došlo je do eksplozije bačve u kojoj se nalazilo gorivo, a s obzirom na to da su svi objekti bili zaključani, vatrogasci su bili primorani da rizikuju i preko krova ulaze u dijelove objekata koji su gorjeli, kako bi vatru stavili pod kontrolu.

Nikola Milićević, direktor Centra za rasadničku proizvodnju, poručio je da u požaru u petak nije stradala nova oprema koja je instalirana 2015. godine, te da radnici već naredni dan mogu nastaviti s poslom, jer materijalna šteta uzrokovana vatrenom stihijom neće uticati na nastavak proizvodnje niskog rastinja i rasada.
(IZVOR: Nezavisne/S.Čakarević)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA