Logo-Glas

“Predstava” u Skupštini grada

13. Decembra 2014.

Skupština Grada DobojaDOBOJ – Odavno sjednica Skupštine grada Doboj nije bila interesantnija.

Sve je “vrilo” kao u pravom bosanskom loncu. Odbornicima je bilo malo 38 tačaka dnevnog reda, pa su ga “dopunili” sa još četiri-pet, medijima mnogo interesantnijih. Sve je počelo od izbora novog potpredsjednika parlamenta. Pejo Krnjić, odbornik Liste za Doboj (HSS-NHI), “ni kriv, ni dužan” našao se na “tapetu” samo zato što ga je SNSD, dok je bio opozicija, predložio za tu funkciju. Sad kad je “okrenuo list”, na tu činjenicu su ga kolege “morale” podsjetiti, ali to mu nije smetalo, a ni skupštinskoj većini SDS da ga izglasa.

Na red je zatim došao budžet. On je bio “okidač” za “vruću” temu, kupovinu automobila za potrebe gradonačelnika, koji rijetko prisustvuje sjednicama Skupštine grada, a još rjeđe se (kako tvrdi opozicija) pojavljuje u javnosti. Pozicija, doduše, nije obrazlagala da li ima potrebe da se budžetski novac troši na ovaj luksuz, ali su se odbornici SDS-a “utrkivali” da “brane” prvog čovjeka grada i konstatuju da njima ne smeta što ga nema na sjednicama, jer je on “u njihovim srcima, a njegova slika u njihovim glavama”.

“Predstava” je doživjela kulminaciju kada su iz SNSD-a “hit” sa društvenih mreža prenijeli u skupštinske klupe, pa su zbog izjave zamjenika gradonačelnika o kupovini novog vozila tražili da se u budžetu izdvoji novac za usavršavanje gradskih funkcionera. Ovakvu provokaciju iz suprotnog (SDS-ovog) tabora nisu mogli da “progutaju”, pa su se oni kojima to nije struka pozabavili književnošću… Da je kojim slučajem sjednica uživo emitovana na radiju ili televiziji, slušaoci i gledaoci bi, vjerujem, uživali. Pošto nisu imali tu privilegiju, ostalo im je da samo djelić te atmosfere osjete prateći medijske izvještaje, koji, iako će odbornici ustvrditi suprotno, ne preuveličavaju, ne izvlače iz konteksta i ne iskrivljuju sliku o Doboju, niti su “novinari spremni da za 1.000 KM nekom skidaju glavu”, kao što to reče jedan od odbornika, nezadovoljan novinarskim pitanjima o kupovini novog auta. Svojim diskusijama i udaljavanjem od dnevnog reda odbornici, biću slobodna pa reći, predstavnicima “sedme sile” na tacni serviraju teme, kojima možda nije ni mjesto u Skupštini, i time im čine “medvjeđu uslugu”.

(IZVOR: Nezavisne/Sanja Čakarević)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA