Logo-Glas

Predstavnici CK RS i CK Šamac uručili poklone Udruženju

11. Oktobra 2017.

45ŠAMAC
– Povodom „Nedjelje djeteta“ potpredsjednik CK RS Ljubomir Čordašević i predstavnici CK Šamac Danica Radulović i Ozren Stanimirović su posjetili Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama, te im uručili poklone.

Potpredsjednik CK RS Ljubomir Čordašević kaže da je ova aktivnost tradicionalna i nalazi se u programu aktivnosti CK RS.

– Ova aktivnost se redovno provodi u svim ustanovama u kojima imamo onih kojima trebamo pomoći. Provodi se u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvom prosvjete i kulture i Ministarstvom za omladinu, porodicu i sport – kaže Čordašević.

46On dodaje da je cilj jasan i da treba javnosti i državnim institucijama ukazati još jednom na potrebu veće pomoći djeci sa posebnim potrebama.

– U Udruženju građana za licima sa posebnim potrebama u Šamcu maksimalno se radi sa djecom. Okupljaju se, postoji stručan rad sa njima i to opravdava njihovo postojanje na ovom području – kaže Čordašević.

On podsjeća da je CK RS planirao za „Nedjelju djeteta“ da se djeci uruče različiti pokloni, počev od djece u porodilištima do djece sa posebnim potrebama.

– Pokloni su u granicama vlastitih mogućnosti Opštinskih organizacija Crvenog krsta. Zahvaljujući OOCK Šamac obezbijeđeni su solidni pokloni, međutim bitno je ono zbog čega smo danas ovdje, to je da upozorimo javnost, državne institucije na veću potrebu pomoći ovoj djeci – kaže Čordašević.
(IZVOR: Opština Šamac)

Čitajte još

NIKOLA NIKIĆ TRENER BORCA: Promene u stručnom štabu Šamčana // ŠAMAC – Poslednji rezultati šamačkog drugoligaša uticali su da dođe do promene u stručnom štabu ovog kolektiva. Umesto Dragana Savića, tr...
Otvorena dionica puta između opština Šamac i Pelagićevo // ŠAMAC - Danas je u funkciju stavljen put dužine 1.600 metara između Mjesne zajednice Obudovac dva u opštini Šamac i Pelagićeva, čije asfa...
Otvorena 16. “Šamačka kulturna jesen” // ŠAMAC - U Šamcu je sinoć, nakon tri godine pauze, otvorena manifestacija "Šamačka kulturna jesen" koja će trajati do 26. oktobra. Mani...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA